Kia Carens

Característiques

El nou Kia Carens poc té a veure amb el model al qual reemplaça. Canvia el disseny i els interiors i, quant a dimensions exteriors, és un pèl més petit, tot i que aquest fet no repercuteix en l’espai interior, amb capacitat per a 5 o 7 ocupants.

El nou Carens està disponible en tres nivells d’equipament: Concept, Drive i Emotion. L’equipament comú és ampli i els elements de confort i de conducció estan a l’abast del conductor més exigent.

L’interior destaca per l’amplitud, fet que repercuteix en la comoditat dels ocupants. Aquests van còmodament asseguts gràcies al fet que la segona i la tercera (opcionalment) filera és formada per seients individuals i no per una banqueta. Aquests seient de la segona filera són regulables en longitud, de manera que pot augmentar l’espai entre cames o l’espai per al maleter.

El maleter és ampli, amb capacitat per a 536 litres, en la configuració de cinc places. Aprofitant les set places, el maleter disponible es redueix fins als 103 litres.

 

Motor

El Kia Carens compta amb tres possibilitats de propulsor. En benzina hi ha l’1.6 GDi de 135 cavalls, un motor que acredita una velocitat punta de 185 km/h, amb una acceleració de 0 a 100 en 11 segons i un consum mixt que s’apropa als 7 litres als 100 quilòmetres.

En dièsel, una de les opcions és l’1.7 CRDi de 115 cavalls, amb una velocitat màxima de 181 km/h, una acceleració de 0 a 100 en 13 segons i un consum mixt que no arriba als 5 litres.

El motor més potent dièsel és l’1.7 CRDo de 136 cavalls. Es tracta d’un propulsor amb una velocitat màxima de 191 km/h, que accelera de 0 a 11 en 10 segons i mig amb un consum equilibrat en cicle combinat de 5 litres.

 

Seguretat

En seguretat, el Kia Carens incorpora en tots els models coixins de seguretat per al conductor i el passatger, de cap davanters i posteriors i laterals davanters. També compta amb sistema d’ajuda a l’engegada en pendent, assistent a la frenada d’emergència, control de creuer amb limitador de velocitat i distribució electrònica de frenada, entre d’altres.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció