Kedadouche s’acomiada dels síndics generals


L’ambaixador de França a Andorra, Zaïr Kedadouche, ha mantingut una trobada aquest dijous a la tarda amb el síndic general, Vicenç Mateu, i la subsíndica general, Mònica Bonell. La reunió ha tingut com a objectiu principal comunicar oficialment als representants del Consell General la decisió de deixar el càrrec després de dos anys al capdavant de l’ambaixada. Kedadouche, que no ha volgut fer declaracions als mitjans, sí que ha comentat que durant els pròxims dies continuarà la ronda de reunions per informar oficialment a totes les autoritats del país, tot i que ja ha comunicat telefònicament la seva marxa al cap de Govern. L’ambaixador no ha volgut avançar de moment els motius de la seva decisió ni la data en què deixarà la representació diplomàtica al Principat.

Durant la trobada, Zaïr Kedadouche ha confirmat que la marxa ha estat decisió seva, pel seu desig de retornar a París, i que no ha estat motivada per cap conflicte que hagi pogut tenir durant el seu mandat. S’ha mostrat content del seu pas per Andorra, de les accions que ha impulsat durant aquests dos anys -com ara el fet d’oficiar la primera boda gai al país-, i de la seva contribució a la societat andorrana. El fins ara ambaixador retornarà a la seva tasca com a inspector al Ministeri d’Educació francès.

D’altra banda, Kedadouche marxa d’Andorra sense que s’hagi pogut concretar la visita del copríncep francès, François Holande, una cita que el Consell General està esperant per tal de poder inaugurar oficialment la nova seu. De moment, després d’haver-la posposat en diverses ocasions, la visita es preveu durant aquest any 2014, però si s’hagués pogut concretar una data, Kedadouche s’hagués esperat a anunciar la seva marxa.

TOTES LES NOTÍCIES