justiciaVista per a sentència una de les causes que han passat pel Tribunal de Corts amb un sumari més extens. Es tracta del cas d´un constructor francès, resident al Pas de la Casa, acusat d´apropiació indeguda i estafa per uns fets que es remunten a ara fa onze anys. L´acusat, que no ha estat present al judici per causes indeterminades, hauria format part d´una trama internacional que captava inversors amb promeses falses de promocions immobiliàries.

L´octubre del 2002 una parella d´holandesos van invertir 750 mil euros, enganyats per un grup de quatre persones amb antecedents arreu d´Europa i que ja han estat detinguts i jutjats a França per falsificació i estafa, entre d´altres.

Els integrants d´aquesta banda, perseguida durant anys per les autoritats de mig continent per delictes similars, es feien passar per un grup inversor fictici, amb identitats falses, interessat en promocions immobiliàries a la costa catalana i francesa. D´aquesta manera van aconseguir els diners dels holandesos que, pensant que invertien per reformar un dels immobles que després es llogarien, van ingressar els diners en un compte del Pas de la Casa a nom de l´acusat. Compte que creien que pertanyia a un arquitecte que faria les obres de millora. Segons les acusacions, es tractava d´un compte port.

Presumptament l´home, un constructor francès, es prestava a l´operació a canvi d´un 10% del total. Un cop la parella d´holandesos va ingressar els diners des d´un banc del seu país, l´acusat va començar a retirar-los mitjançant reintegraments en efectiu i txecs que va desviar, majoritàriament, a societats espanyoles i franceses vinculades.

Per tot plegat, el ministeri fiscal i l´acusació demanen tres anys de presó, part condicional i supeditada al retorn de la part dels 750 mil euros que mai s´han pogut recuperar: uns 260 mil més interessos. També l´expulsió definitiva del Principat per apropiació indeguda i estafa.

La defensa considera que no s´ha provat la implicació de l´home en la trama i, per tant, en reclama l´absolució. Amb tot, reconeix que s´han de retornar els diners mitjançant un procés civil. La sentència se sabrà el 26 de febrer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada