El  ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha anunciat que prepara una modificació del règim disciplinari i sancionador de batlles, magistrats i fiscals per adequar-lo a les recomanacions del Greco, el Grup d’Estats contra la corrupció que va emetre la setmana passada un informe sobre la prevenció i la lluita contra la corrupció en l’àmbit judicial i parlamentari.

Espot ha insistit que en l’àmbit judicial es modifica tot el règim disciplinari que, tot i que ja es va modificar el 2014, ara s’hi vol aprofundir “per implementar les recomanacions del Greco, a nivell d’establir més garanties i que totes les infraccions i sancions quedin perfectament tipificades”. La finalitat és prevenir o lluitar eventualment contra possibles actes de corrupció de magistrats, batlles o fiscals. El titular de Justícia ha recordat que el reforç del règim disciplinari es fa “des d’una òptica preventiva perquè no tenim cap cas sobre la taula ni esperem tenir-ne en un futur, però els nostres instruments normatius han d’estar perfectament adaptats i preparats per poder-hi donar resposta”.

L’esborrany del nou text està gairebé enllestit, i al desembre se sotmetrà a consulta del Consell Superior de Justícia i de batlles, magistrats i fiscals, de manera que a principis de l’any que ve ja es podria entrar a tràmit parlamentari un projecte de llei per modificar el règim disciplinari. “Vull ser prudent, ho compartirem amb els potencials sancionats”, ha afegit el ministre.

A més, Espot ha recordat que el grup parlamentari demòcrata “està treballant en una proposició de llei de transparència i bon govern per donar resposta a moltes de les recomanacions que fa el Greco”.

Per la seva part, el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, ha recordat que l’àmbit judicial ja disposa de sistema disciplinari i ha destacat que “els batlles i magistrats ja s’han imposat un codi ètic i deontològic”.

Espot i Casadevall han fet aquestes manifestacions després de la presa de possessió de la nova magistrada de la sala administrativa del Tribunal Superior de Justícia, Elsa Puig Muñoz.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada