Junts i ERC governaran conjuntament al Consell Comarcal de l’Alt Urgell

Junts per Catalunya i ERC han fet públic oficialment aquest divendres el pacte rubricat per governar conjuntament al Consell Comarcal de l’Alt Urgell. L’acord entre ambdues formacions respon a la voluntat “de treballar plegats a la comarca, com ja s’ha fet del 2003 fins al 2017 de forma ininterrompuda” i “comptar amb una majoria estable per assolir els reptes comarcals per als propers quatre anys”.

El pacte preveu mantenir les quatre àrees de funcionament a la institució, que coincideixen amb les quatre vicepresidències. Es tracta dels blocs de Governació i Serveis al Territori; Medi Ambient i Sostenibilitat; Promoció Econòmica i Desenvolupament Local i Atenció a les Persones. Dues d’aquestes àrees seran liderades per consellers comarcals d’Esquerra i dues per consellers comarcals de Junts. Pel que fa a la presidència, Junts per l’Alt Urgell l’ostentarà fins a finals de l’any 2021 i Esquerra Republicana la darrera part del mandat.

Cal recordar que Junts per Catalunya va obtenir en les eleccions del passat 26-M a l’Alt Urgell un total de 9 consellers comarcals, mentre que Esquerra Republicana de Catalunya en va sumar 6, fet que els atorgava 15 dels 19 representants.

Projectes per a desenvolupar

Ambdues formacions estan convençudes que l’acord contribuirà “a seguir sumant projectes comarcals d’inversions indispensables per a l’Alt Urgell, treballats en l’anterior mandat, els quals han de veure la llum o se n’ha d’acabar la implantació en aquesta nova etapa”. En aquest sentit, se cita el desplegament de la fibra òptica, el projecte d’ecoturisme Camina Pirineus, el projecte FOREST4LOCAL d’eficiència energètica i economia circular, els canvis en l’enllumenat públic a 16 municipis i 5 Entitats Municipals Descentralitzades (EMD), la implementació d’un arquitecte comarcal, la posada en funcionament d’un servei de suport als ajuntaments més petits per tasques administratives, així com les inversions previstes en el pla de camins treballat a nivell pirinenc.

Un cop es nomenin els consellers comarcals, els dos partits prepararan la proposta organitzativa més detallada de les àrees i esclariran altres aspectes d’organització.

Nous consellers

Els consellers comarcals proposats per Junts per la Seu són Cristina Barbens i Casals, Imma Porta i Fàbrega, Ana Isabel Manrique i Pérez, Marta Soca i Moreno, Carme Espuga i Vilaginés, Ma Carme Ribó i Domenjó, Marta Poch i Massegú, Rosa Fàbrega i Romà, i Miquel Sala i Muntada. Per part d’Esquerra Republicana de Catalunya, s’escolliran Sergi Parramon i Garcia, Martí Riera i Rovira, Francesc Canillo i Cadena, Carme Lostao i Otero, Gemma Orrit i Capdevila, i Lluís Betriu i Sabata.