Juliol registra un increment en la matriculació de vehicles però manté la tendència interanual negativa

El nombre de vehicles matriculats durant el mes de juliol ha estat de 212, una xifra que suposa un increment de l’1,6% en la tendència mensual i una disminució de la tendència interanual en un -4,6%. Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d’Estadística que ha assenyalat que aquestes dades suposen un increment en la tendència mensual envers la del mes passat (0,3%) i una disminució de la tendència interanual respecte el mes passat (-6,7%).

El nombre de vehicles matriculats durant el mes de juliol ha estat de 212, dels quals 123 (58%) han estat turismes; 62 motocicletes i ciclomotors (29,2%); 8 camions i camionetes ( 3,8%) i 19 altres ( 9%). Així, Estadística indica que la tendència mensual registra un increment de l’1,6%, com a conseqüència de la constant disminució de la tendència mensual negativa de vehicles des del febrer fins aquest juliol. Al mateix temps, incrementa la tendència mensual d’altres i es manté constant la matriculació de motocicletes i ciclomotors.

En termes interanuals, la davallada de matriculacions en el segment de camions i camionetes, en canvi, és més significativa (-24,3%) i afegida a l’important retrocés en matriculació de turismes i motocicletes, provoquen que la tendència global de matriculacions se situï en un -4,6%. Es manté així el context de tendència negativa que s’observa durant el darrer trimestre d’enguany, tot i que disminuint des del -6,9% fins el -4,6% d’aquest juliol.

El Departament d’Estadística posa de relleu que la tendència de matriculacions totals presenta un descens sostingut fins a l’estiu de 2011. A partir d’aquest moment, la tendència inicia un període de recuperació, però durant el primer trimestre d’enguany torna a davallar de manera acusada tot recuperant-se una mica aquest darrer trimestre del 2012. De tota manera, les dades se situen en els registres mínims de la sèrie presentada.

Les xifres mostren que la recuperació en la matriculació de turismes durant el darrer quadrimestre de 2011, s’ha vist truncada en aquest 2012, produint-se finalment una inversió de la tendència, que durant el primer semestre d’enguany s’observa marcadament a la baixa i en registres més baixos de la sèrie presentada. Pel que fa a les motocicletes i ciclomotors, la tendència evoluciona molt estable el darrer any.

Respecte als vehicles pesants, la tendència va presentar un descens acusat a partir del final del primer semestre de 2010. El primer quadrimestre de 2011 la tendència es va recuperar tot i que els següents vuit mesos de 2011 va evolucionar a l’alça fins el febrer del 2012. A partir d’aquest moment i durant tot el 2012 la tendència va disminuir fins aquest mes de juliol.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.