“Jugar amb les matemàtiques”: una proposta per aprendre i passar-s’ho bé a la Massana

El projecte de divulgació científica “Pensa en Ciència” proposa per aquest divendres, 22 de febrer (18.30 h, a la sala de la Closeta) el taller: Jugar amb els matemàtiques. Anirà a càrrec d’Esther Márquez i Carlos Moreno, professors del Col·legi Internacional dels Pirineus. El cicle està organitzat conjuntament pel Comú de la Massana i aquest centre d’ensenyament ubicat a l’Aldosa.

Amb la filosofia de posar la cultura científica a l’abast de tothom, fa ja dues temporades es va posar en marxa el projecte, que inclou un taller al mes. La proposta, adreçada a nens i adults, està tenint una gran acceptació, ja que en totes les sessions programades han superat el centenar de participants.

 

Matemàtiques per jugar

En el taller d’aquest divendres es presentarà de forma teatralitzada els elements fonamentals de la geometria.

Durant tota la sessió es llançaran propostes divertides i sorprenents: per exemple, s’estudiarà des d’un punt de vista matemàtic quants vampirs estan presents a la sala, quina és la relació entre el futbol i els nombres primers. Els professors també explicaran com es tracten les matemàtiques en diferents pel•lícules i sèries de televisió o com alguns presentadors erren en els seus comentaris. A més, els nens podran comprovar els avantatges de saber matemàtiques en diferents jocs d’atzar i s’ho passaran molt bé resolent endevinalles matemàtiques.

La sessió comptarà amb una demostració de càlcul mental i raonament lògic, amb la col•laboració d’alumnes de 1r i 2n d’ESO.

El cicle va adreçat a nens i nenes en edat escolar i també a totes les persones que tinguin ganes de passar una bona estona, mentre aprenent coses curioses sobre les matemàtiques.

A més, també donarà idees als docents per realitzar la seva tasca diària a les aules.

L’entrada és gratuïta.

Pensa en ciència: Jugar amb les matemàtiques

22 de febrer, 19.30 h, Sala de la Closeta

 

TOTES LES NOTÍCIES