Juerga hasta el fin. Evan Goldberg, Seth Rogen. EUA. 2013

L’argument:

Jay Baruchel torna a Hollywood per visitar el seu amic Seth Rogen. En plena crisi per la seva amistat, l’apocalipsi arriba al planeta Terra, i el barri més glamurós dels Estats Units tampoc se’n salva.

Diagnòstic:

Quan veiem una pel·lícula dirigida per Seth Rogen, el primer que probablement farem serà tremolar. En el cas de “Juerga hasta el fin”, ens trobem amb el que inicialment creurem que es tracta de les típiques comèdies satíriques d’algun gènere cinematogràfic, al més pur estil “Scary Movie”. No ens equivocarem pas.

Després, també ens recordarà a Tropic Thunder, on la sàtira es centra més al món de Hollywood, en aquest cas, les festes i el que passa lluny dels escenaris de rodatge. Probablement ens hi acostem, però encara no s’acaba d’ajustar al què veiem per pantalla.

Finalment, si bé en alguns films ens trobàvem amb actors on feien una interpretació còmica d’ells mateixos, mai en tan gran nombre com al film de Rogen i Goldberg, on hi trobem el mateix Rogen, a Jay Baruchel, James Franco, Craig Robinson, Jonah Hill, Danny McBride, Rihanna, Emma Watson i moltíssim altres. Sense oblidar tampoc, les especialment autodegradants interpretacions de Channing Tatum i Michael Cera.

En definitiva, al final ens acabem trobant un film, on es barregen una utilització banal de la religió i la seva apocalipsi, amb un altíssim nivell d’autoparòdia, sense oblidar-se de violència explícita, insults i llenguatge vulgar i degradant, insinuacions sexuals i efectes especials de sèrie B en un mix completament surrealista, i d’elogi a l’amistat, ple de situacions hilarants, per exagerades i completament increïbles. Si no tens problemes amb tot el que s’ha descrit anteriorment, és una bona opció per anar a passar una estona entretinguda i divertida al cinema.

Per Albert R. Dot / El Tot Mataró i Maresme · Cugat Comas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada