jubilatsUn grup de pensionistes de la Seu d’Urgell han començat a entrar al Jutjat Social de la ciutat un conjunt de demandes judicials per reclamar la revalorització de les pensions. Una part d’ells hi han anat conjuntament aquest dimarts.

El col·lectiu ha pres la decisió de recórrer a la via judicial després que l’Institut Nacional de la Seguretat Social els ha notificat que els denegava la petició que havien tramitat per via administrativa aquest mes passat. En aquella ocasió, l’acció va aplegar una trentena de jubilats i futurs pensionistes.

A l’hora de portar el cas als jutjats, la crida a fer-ho conjuntament no ha tingut la mateixa resposta. Els impulsors de la demanda, Endavant Alt Urgell, ho atribueixen al fet que durant els dies previs ja s’ha repartit o enviat els formularis als interessats i que molts d’ells ho faran a títol individual. Tot i això, el grup aconsella fer aquestes accions conjuntament per tenir més força davant l’administració.

L’escrit denuncia que el 2012 només s’ha apujat les pensions un 1%, cosa que vulnera la previsió d’apujar-les segons l’IPC, que l’any passat va ser del 2,9%.

La demanda al·ludeix a l’article 48 de la Llei General de Seguretat Social, que insta l’Estat a adaptar les pensions a l’augment de preus. Una condició que les darreres reformes aprovades pel Govern espanyol pretenen liquidar. Sobre aquest punt, els pensionistes qualifiquen aquests canvis imposats per l’Estat com a “moralment i socialment inacceptables”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada