El Centre de Formació d’Adults ha arribat als 20 anys de vida i per commemorar-ho aquest dijous al vespre s’ha organitzat una festa en què han pres part alumnes i exalumnes. Així, durant la celebració han pogut gaudir de diferents actuacions musicals i també de moments de trobada amb altres estudiants i professors. El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha posat en relleu que aquest vintè aniversari és el moment per “mirar enrere però també endavant”, ja que ha destacat que el centre té “molt de futur”. D’aquesta manera, ha avançat alguns dels projectes que es volen potenciar en el futur, com ara la informàtica, noves formacions o que pugui ser un centre per a la preparació de graus superiors per a persones majors de 25 anys.

Jover ha destacat que el centre va néixer per donar resposta a les necessitats que no es cobreixen en altres espais i que la voluntat continua sent aquesta. Així, ha posat en relleu que un dels objectius és oferir cursos avançats d’informàtica i també tirar endavant cursos “d’alfabetització però des d’un sentit ampli”, és a dir, tractant aspectes com pot ser la higiene alimentària i que potser no es tracten en altres àmbits educatius. A més, ha destacat que també caldrà anar adaptant el graduat de segona ensenyança per a candidats lliures, tenint en compte que el sistema educatiu andorrà va canviant i aquesta prova s’hi ha d’adaptar. En aquest sentit, ha recordat que aquest any han implementat l’anglès al voltant d’aquesta formació. I ha remarcat, a l’últim, que el centre pot evolucionar també cap a la formació per a majors de 25 anys que volen tornar a la formació reglada.

També sobre aquests projectes de futur s’ha pronunciat la directora del centre, Roser Suñé, que ha posat en relleu la voluntat de “reforçar” la formació d’aquestes persones adultes que volen fer estudis superiors i ha recordat també que el centre va començar “amb una idea de formació bàsica que ha evolucionat cap a una formació contínua al llarg de la vida”.

Suñé ha recordat que en els 20 anys de vida han passat per les aules uns 4.000 alumnes i que la mitjana anual de matriculacions és d’unes 250. També ha posat en relleu que les formacions que han tingut més bona acollida al llarg dels anys han estat el graduat (sobretot els primers anys que es va oferir), informàtica, llengües estrangeres i els cursos sobre el país. Jover també ha valorat el fet que per les classes hagin passat des de joves que havien abandonat el procés escolar i que volien reinserir-se a la vida laboral o acadèmica novament a persones grans que volen “créixer” i també socialitzar-se. Preciament, durant l’acte ha pogut compartir una estona amb exalumnes, que li han destacat el que els ha aportat assistir a les classes que ofereix el centre.

El ministre d’Educació vol explicar la llei del cos docent a tot el col·lectiu per recollir els seus neguits

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha destacat que mantindrà trobades no només amb el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) per tractar la llei del cos d’educació sinó que vol també poder trobar-se amb tot el col·lectiu, en general, per tractar de manera àmplia la llei i explicar exactament el punt en el qual s’està i també “recollir els neguits” del col·lectiu. Ha remarcat que és una llei “reclamada des del 2000” i que el col·lectiu es “mereix” per “valoritzar la professió”. Jover ha emmarcat aquestes trobades en “la normalitat” amb què ha treballat i es treballen altres textos que afecten els mestres i s’ha mostrat obert a incloure a la llei tots aquells elements que es puguin per deixar-los clars i evitar que hi hagi “recança” quant als reglaments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada