Jover tracta amb el seu homòleg luxemburguès la cooperació financera en l’àmbit multilateral

El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover
El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover. Foto: SFG

El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, s’ha reunit aquest dijous amb el seu homòleg a Luxemburg, Pierre Gramegna, per tractar diferents aspectes de les relacions bilaterals. En la reunió, que s’ha celebrat de manera telemàtica, també hi han pres part l’ambaixadora d’Andorra a Bèlgica i a la Unió Europea, Esther Rabasa i el secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà.

La trobada s’ha desenvolupat en el marc de l’adscripció d’ambdós països en la mateixa circumscripció del Fons Monetari Internacional. En aquest sentit, Pierre Gramegna ha felicitat Andorra per la seva recent adhesió a aquest organisme internacional i ha emfatitzat la importància per a un país petit com el nostre d’aprofitar els fòrums multilaterals de cooperació.

Els ministres han comparat també com s’ha afrontat des del punt de vista financer la crisi generada per la COVID-19 i especialment l’increment del dèficit dels comptes públics que se’n deriva, o les accions previstes pels dos Executius en matèria de sostenibilitat i medi ambient. Finalment, Eric Jover ha exposat al seu homòleg l’aproximació per part del Principat a la Unió Europea –a través de l’acord d’associació que s’està negociant– i a diferents institucions europees com ara el Banc Central Europeu.

TOTES LES NOTÍCIES