Aquesta tarda s’ha celebrat la cerimònia de lliurament de la 14a edició del Premi nacional a l’estudi 2015-2016 presidida pel ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover. El premi recompensa el millor alumne de cada sistema educatiu i des del curs passat també engloba la modalitat de batxillerat professional.

En la seva intervenció, Jover ha manifestat que l’acte d’avui referma l’aposta del Govern pel talent i per la coexistència dels diferents sistemes educatius a Andorra. Així mateix, el ministre ha felicitat els joves estudiants per haver aconseguit el premi resultat del treball intens d’estudi realitzat al llarg del curs. Eric Jover també ha fet extensiva la felicitació al personal docent i a les famílies dels joves premiats per haver contribuït al resultat excel·lent dels 5 estudiants que avui han rebut el diploma acreditatiu del Premi nacional a l’estudi. Finalment, el ministre els ha encoratjat a continuar amb èxit els seus estudis del cicle d’ensenyament superior.

Els alumnes premiats són els següents alumnes: – Oriol Martínez Sabio, del sistema educatiu andorrà. Ha cursat el batxillerat científic i tecnològic a l’Escola Andorrana de Batxillerat. El pròxim curs vol estudiar ciències de l’enginyeria a la Universitat de Tolosa III Paul Sabatier, en els itineraris especials de Licence en química, matemàtiques i física.

– Vanessa Dias Borges, del sistema educatiu andorrà. Ha cursat el batxillerat professional en animació socioeducativa al Centre de Formació Professional. L’any que ve vol estudiar el cicle formatiu de grau superior en dietètica a l’Institut de Formació Professional Sanitària Roger de Llúria.

– Mireia Canut Cascalló, del sistema educatiu espanyol. Ha cursat el batxillerat humanístic i social al Col·legi Sant Ermengol. L’any vinent vol estudiar el grau en gestió turística i hotelera a la Universitat Ramon Llull.

– Marc Rodriguez Jareño, del sistema educatiu francès. Ha cursat els estudis de terminale scientifique al Liceu Comte de Foix. El pròxim curs vol estudiar enginyeria a l’Institut National des Sciences Appliquées de Tolosa.

– Jessica Pereira Macedo, del sistema educatiu francès. Ha cursat els estudis de terminale professionnelle gestion et administration al Liceu Comte de Foix. El pròxim curs vol estudiar el bàtxelor en administració d’empreses a la Universitat d’Andorra.

El Premi nacional a l’estudi consisteix en l’atorgament d’una beca íntegra (matrícula, material, desplaçament i residència o manutenció) per cursar el cicle d’estudis d’ensenyament superior immediatament posterior al batxillerat, és a dir, formació professional superior o primer cicle d’estudis universitaris, sempre que l’estudiant progressi satisfactòriament.

L’acte de lliurament ha tingut lloc a la Biblioteca Nacional (Casa Bauró) amb presència de diverses autoritats entre elles la subsíndica general, Mònica Bonell i  la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, així com els representants dels diferents sistemes educatius del Principat, i familiars dels joves premiats.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada