El  ministre d’Educació i Ensenyament Superior Eric Jover ha lliurat aquest dimecres 5 guardons del 15è Premi Nacional a l’Estudi de la promoció 2016-2017, a estudiants del diferents sistemes educatius del país. La cerimònia ha tingut lloc al Museu Nacional de l’Automòbil. En la seva intervenció el ministre Eric Jover ha volgut valorar l’esforç dels premiats i ha destacat la importància de la preparació dels nostres joves per fer front als reptes que Andorra té com a societat. 

Els alumnes que excel·leixin en els estudis de batxillerat i batxillerat professional, en acabar aquest nivell educatiu, són mereixedors del Premi nacional a l’estudi. Aquest premi s’atorga a l’alumne de cada promoció, de cadascun dels tres sistemes educatius vigents a Andorra, que hagi obtingut el millor expedient acadèmic durant el batxillerat, a proposta justificada de l’organisme tutelar de cada sistema educatiu.

L’obtenció del Premi nacional a l’estudi comporta l’atorgament d’un import determinat per a cada estudiant per cursar el nivell d’estudis següent d’ensenyament superior.  Des de fa 2 anys també engloba la modalitat de batxillerat professional. Aquest premi consisteix en l’atorgament d’una beca íntegra (matrícula, material, desplaçament i residència o manutenció) per cursar el cicle d’estudis d’ensenyament superior immediatament posterior al batxillerat, és a dir, formació professional superior o primer cicle d’estudis universitaris, sempre que l’estudiant progressi satisfactòriament.

Els alumnes guardonats amb el Premi Nacional a l’Estudi de la promoció 2016-2017 són:

–           Sheila Blanco Pellitero, del sistema educatiu andorrà. Ha cursat el batxillerat econòmic i social a l’Escola Andorrana de Batxillerat. L’any que ve vol estudiar el grau en dret a la Universitat Pompeu Fabra.

–           Marta Bover Izquierdo, del sistema educatiu andorrà. Ha cursat el batxillerat professional en animació socioeducativa al Centre de Formació Professional. L’any que ve vol estudiar el bàtxelor en infermeria a la Universitat d’Andorra.

–           Andrés Raya Imbernón, del sistema educatiu espanyol. Ha cursat el batxillerat científic al Col·legi Internacional del Pirineu. L’any que ve vol estudiar enginyeria a l’Institut National Polytechnique de Tolosa.

–           André Moutinho Teixeira, del sistema educatiu francès. Ha cursat els estudis de terminale scientifique al Liceu Comte de Foix. L’any que ve vol estudiar enginyeria a l’Institut National des Sciences Appliquées de Tolosa.

–           Joana Catarina Ribeiro Alves, del sistema educatiu francès. Ha cursat els estudis de terminale professionnelle commerce al Liceu Comte de Foix. L’any que ve vol estudiar el BTS services et prestations des secteurs sanitaire et social (SP3S) al Lycée Jules-Fil Carcassonne o al Lycée Geneviève de Gaulle-Anthonioz de Milhaud.

Foto: ANA

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada