Jover i Camp inauguren l’exposició “Turisme sostenible” al Centre de Formació Professional

El  ministre de Turisme, Francesc Camp, i el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, han inaugurat aquest migdia l’exposició “Turisme sostenible” al Centre de Formació Professional.

Es tracta d’una nova activitat organitzada a Andorra en el marc de la celebració aquest 2017, de l’Any internacional del turisme sostenible per al desenvolupament proclamat per l’Assemblea General de les Nacions Unides mitjançant el qual es vol reconèixer el paper del turisme per a l’eradicació de la pobresa, tot destacant la sostenibilitat per garantir el desenvolupament dels estats.

En la seva intervenció, el ministre de Turisme, Francesc Camp, ha destacat la importància de conscienciar en la necessitat d’aplicar polítiques de sostenibilitat al sector del turisme, tenint en compte l’increment important de turistes previst en el futur a nivell mundial, i garantir-ne la seva qualitat i convivència amb els ciutadans autòctons que reben els visitants.

Per la seva banda, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha ressaltat la transversalitat d’aquest projecte amb la participació de 3 ministeris i diferents organismes. També ha posat de relleu la necessitat d’educar els infants i joves perquè adquireixin els valors i les competències que els permetin ser crítics en el futur. En aquest sentit, ha destacat que és necessari divulgar entre els alumnes que el turisme és un dels principals pilar de l’economia d’Andorra i que cal saber salvaguardar el medi ambient del Principat per seguir ser atractius pels visitants.

L’exposició s’estructura en 13 plafons que donen a conèixer diferents accions relacionades amb el turisme sostenible a escala mundial i nacional. Entre d’altres temes s’explica l’impacte del turisme en el canvi climàtic i al medi ambient; la cultura globalitzada i la gentrificació; i es donen dades a del turisme a nivell mundial. La mosta també parla dels espais naturals protegits a Andorra i exposa la tasca de participació de l’Institut d’Estudis Andorra amb diferents organismes internacionals en la recollida de dades de la fauna i flora del Principat.

La mostra s’acompanya de xerrades sobre aquesta temàtica. Estarà instal·lada al vestíbul del Centre de Formació Professional aquesta setmana i després es muntarà a la planta baixa del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior. Posteriorment, l’exposició podrà visitar les escoles del país que ho sol·licitin que siguin membres de la xarxa d’escoles associades a la Unesco, la resta de centres escolars. Està previst que un miler d’alumnes la puguin veure.

Aquesta exposició és el resultat del treball del grup de treball interministerial creat a Andorra, amb l’objectiu d’organitzar accions en el marc de l’Any internacional del turisme sostenible. El grup està format per representants dels Ministeri d’Afers Exteriors; de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat; d’Educació i Ensenyament Superior; i de Turisme; així com per representants de la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco, del Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya d’Andorra, del Centre Andorra Sostenible, i del Pla de gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror. L’exposició compta amb el patrocini de Feda.
 
 (Foto: SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada