El  Centre de Formació Professional d’Aixovall celebra avui una nova edició de la jornada de portes obertes amb l’objectiu de donar a conèixer als joves i famílies del país l’oferta formativa de la formació professional del sistema educatiu andorrà.

Al llarg del dia es preveu que el Centre de Formació Professional d’Aixovall rebi la visita de 360 alumnes de segona ensenyança dels tres sistemes educatius del país.

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha visitat aquest matí aquest centre que compta amb 214 alumnes que cursen els estudis presencials per obtenir el Diploma d’Ensenyament Professional (DEP) i el títol de Batxillerat Professional (BP) en cinc branques professionals: activitats físiques, esportives i de lleure, estètica, cosmètica i perfumeria, microinformàtica i xarxes, sanitària i social i secretariat multilingüe. A més, aquest curs hi ha 27 persones més inscrites al centre en la modalitat de candidats lliures.

La renovació del marc curricular, la definició d’un nou model d’avaluació, la revisió de l’estructura organitzativa i del pla d’estudis o la introducció de nous plantejaments metodològics a partir dels referents competencials que desenvolupa el Pla Estratègic de Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà (PERMSEA), són algunes de les mesures que el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior està impulsant enguany per reforçar la Formació Professional, segons ha destacat el ministre Jover.

Des del curs 2012-2013, els alumnes que cursen el batxillerat professional han de passar la POBpro per a obtenir el seu diploma. Amb la implementació d’aquesta prova d’estat el Ministeri assoleix un triple objectiu:

• Regular l’obtenció del títol de Batxiller Professional

• Formalitzar l’equiparació del Batxillerat Professional amb el batxillerat general

• Facilitar l’accés a l’ensenyament superior

Actualment, el títol de Batxiller del sistema educatiu andorrà està reconegut a l’estat espanyol i a l’estat francès. Com a novetat, aquest curs el Centre de Formació Professional d’Aixovall ha iniciat el projecte pilot “Tàndem”, que compta amb l’esponsorització de l’agència de promoció econòmica d’Andorra (ACTUA) i amb el concurs de l’empresa Perfumeries Júlia. L’objectiu d’aquest projecte és desenvolupar un model propi de relació amb les empreses que vagi més enllà de les estades formatives i que fomenti, de forma organitzada i sistemàtica, la innovació i l’emprenedoria al Centre de Formació Professional. En aquest sentit, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha agraït avui a les empreses privades la seva complicitat per oferir als estudiants d’aquest centre la realització d’estades formatives.

Tanmateix, el ministeri ha implementat els processos de reconeixement i validació de l’experiència professional (REVEP) en l’àmbit de microinformàtica i xarxes. Així, per aquesta via, 8 persones que han acreditat una experiència professional de tres o més anys en aquest àmbit poden, per primera vegada, optar al Diploma d’ensenyament professional en microinformàtica i xarxes i al Títol de batxillerat en sistemes informàtics i xarxes.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada