El  ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha presentat, aquest dimecres, la conferència “La fi de l’home econòmic?” a càrrec de la professora Lourdes Beneria amb motiu de les Onzenes Activitats d’Humanitats.

En el seu discurs el ministre ha assegurat que la d’avui és una activitat que li agrada especialment pel fet de ser transversal dels tres sistemes educatius, ja que aquesta transversalitat permet extreure el màxim de la nostra rica estructura educativa. Així, ha destacat els beneficis de la feina conjunta dels professionals dels tres sistemes i també dels alumnes, i ha confiat que actes com aquest generin noves sinèrgies en un futur.

El ministre s’ha referit especialment a la temàtica de la conferència d’aquest dimecres, centrada en el consumisme, i ha opinat que aquesta posa de relleu un dels objectius de l’educació. En aquest sentit, ha indicat que normalment es fa referència a les competències acadèmiques o professionals que s’assoleixen, però s’oblida el més important, que és formar ciutadans responsables i crítics. Així ha indicat que activitats com la d’aquest dimecres ofereixen elements de reflexió als estudiants per créixer personalment.

A més, Jover ha afegit que el consumisme porta en sí la llavor de l’individualisme i de la generació artificial de necessitats per assolir una suposada felicitat. Aquest model, tal com ha dit, no ajuda a la cohesió social ni a la sostenibilitat, ja sigui econòmica, ambiental o social. Per això, Jover ha apuntat que cal plantejar quin model de país es vol, i ha recordat que Andorra aposta per polítiques transversals associades amb la sostenibilitat.

La conferència “La fi de l’home econòmic?” s’emmarca en la celebració de les Onzenes Activitats d’Humanitats, que han comptat amb la participació de 170 alumnes dels tres sistemes educatius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada