Joventut participa en el projecte ‘Trampoline’ per a la promoció de la primera feina

 

El Departament de Joventut i Voluntariat informa que s’han iniciat els treballs del projecte “Trampoline” de cooperació transfronterera per a la promoció de la primera feina dels joves. Aquesta iniciativa vol promoure la mobilitat, la formació i la primera feina dels joves en els territoris transfronterers. El projecte es durà a terme entre Occitània, Catalunya, Aragó i el Principat d’Andorra.

Aquest projecte s’emmarca en el programa de cooperació transfronterera Interreg V-A Espanya, França, Andorra (POCTEFA) 2014-2020, que pretén fomentar el desenvolupament sostenible dels territoris fronterers i reforçar la integració econòmica i social. El projecte comptarà amb una subvenció del fons Feder.

A banda de l’objectiu principal d’aquest projecte, també es vol iniciar un programa d’activitats de cooperació entre les estructures de joventut i de treball per informar i acompanyar els joves en la recerca de la primera feina en aquests territoris transfronterers, així com establir una xarxa comuna d’informació, de professionals i de recursos.

Els treballs ja s’han iniciat amb la implementació de les eines de treball necessàries entre els socis i amb un estudi de la situació del mercat laboral i de les primeres feines dels joves. L’abast de les accions que es preveuen posar en marxa constaran de sessions informatives, formatives i d’orientació adreçades als joves i als professionals de la joventut amb l’objectiu de millorar la mobilitat transfronterera tant en l’àmbit laboral, de pràctiques, o en accions de voluntariat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada