La  Delegació de Joventut ha convocat a la trentena edició de la Marxa a Montserrat pel cap de setmana del 12 al 14 de maig. Aquesta cita clàssica de la pastoral juvenil s’ha celebrat de manera ininterrompuda en els darrers 30 anys, des de que Mn.  Ramón Solé va iniciar-la amb un petit grapat de jovent d’Urgell. Aleshores va iniciar-se una gran aventura, i alguns d’aquells primers participants han mantingut una presència activa en la cita, ja sigui en la caminada, o bé en la infraestructura que dona suport als caminants.

Primer des d’Agramunt i darrerament des de Guissona, la convocatòria ha aplegat en aquest espai d’intimitat i esforç alhora a cents de joves. Els joves es barregen amb adults i més petits, en una combinació enriquidora per a tots. Enguany a més, es farà coincidir amb una activitat pels adolescents,  la Nit a Montserrat, una marxa nocturna que engresca als adolescents. Es farà la nit del dissabte, i tots els participants arribaran junts al Santuari-Basílica de Montserrat diumenge al matí.

La Marxa a Montserrat començarà el divendres 12 de maig a les 16:00 h. a Guissona. Els caminants es dirigiran a Sant Ramon on faran nit. El dissabte caminaran tot el dia, passant per Prats de Rei, pel Parc Eòlic, fins arribar a Maians. Diumenge al matí es dirigiran camí de Sant Pau de la Guàrdia fins arribar al monestir.

La Nit a Montserrat congregarà els participants el dissabte 13 de maig a les 23:30 a Rubió (Alta Anoia) Un cop arribi tothom, i després d’un àpat, la pregària conjunta i els avisos corresponents, els de primer i segon d’ESO, amb els autocars que els han portat es dirigiràn al creuament de la pista del Parc Eòlic i la carretera de Castellfollit del Boix i Maians, on començaran a caminar. Des de Tercer d’ESO començaran a caminar a Rubió mateix.

Els que fan la Nit a Montserrat arribaran, en dos torns, al monestir diumenge al matí. També aniran arribant els que fan la Marxa. Podran descansar  fins a les 12:45 que a la Basílica se celebrarà l’Eucaristia.

Text i foto: Bisbat d’Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada