Jové i Fargues vencen la 4a Tri-Blanc La Massana

Text i foto Vallnord

Els carrers de la Massana han estat envaïts, aquest diumenge 8 d’abril, per centenars d’esportistes que han protagonitzat la 4a edició d’un dels triatlons de muntanya més importants del Pirineu. L’Andorra Tri – Blanc, composta per un circuit a peu i en bicicleta a través de les zones massanenques més emblemàtiques, ha finalitzat a la zona de la Caubella de Pal, on prèviament els atletes havien arribat sobre rodes i canviat bicicletes per esquís per completar la recta final, amb 680 metres de pujada en esquí de muntanya.

El primer en superar les tres fases de la prova ha estat Xavier Jové, i ho ha fet amb 01:50.14. El corredor ordinenc, que repeteix una victòria que l’edició 2017 assolia en equip, ha arribat seguit de forma immediata pel francès Hiuge Titouan que, malgrat l’sprint final, no ha pogut vèncer-lo. El tercer en arribar a meta i qui ha tancat el podi masculí, després d’una cursa molt igualada en totes les seves tres fases, ha estat Joan Freixa.

Pel que fa a la categoria femenina, el nom destacat de la jornada ha estat el de Maria Fargues, qui debutava en aquesta competició. La líder femenina s’ha imposat en gairebé 4 minuts a la veterana Laurence Lestang, la segona guanyadora de la categoria i que enguany no ha pogut repetir en el primer calaix del podi. Anna Artal ha ocupat la tercera plaça.

Enguany han estat molts els participants que s’han animat a completar el recorregut acompanyats. Només un equip femení ha participat de la prova, Floquetes Team. Sí que hi ha hagut, però, presència femenina en la modalitat mixta, en què els guanyadors han estat Team Process, amb un temps de 02:02.44. Els han seguit els joves Dream-Team, que arribaven a meta 8 minuts després i completaven el circuit en 02:10.38. Project Training ha tancat la classificació mixta. Finalment, encara en la participació grupal, val a parlar de l’actuació dels integrants de Team Andorra, que a més de ser el primer equip masculí en arribar a meta, també han aconseguit el quart lloc de l’absoluta. Això gràcies a un temps de 01:53.16. Atma Ski i XDG Team han tancat el podi de grups masculins, amb la segona i tercera plaça, respectivament.

Èxit de participació i perspectives de créixer

Les precipitacions que han caracteritzat la jornada d’aquest diumenge no han impedit que els prop  de 100 participants i tot el públic qui ha seguit la important prova hagin gaudit d’un gran dia. Un cop arribats a meta tots els participants, s’ha procedit a l’entrega dels premis, que ha tingut lloc al planell de Pal. Gerard Riart, organitzador de la cursa, ha celebrat l’increment del nombre de participants que, creu, “hauria estat major en cas que les condicions meteorològiques haguessin acompanyat”. Tanmateix, Riart ha aplaudit la gran acollida i ha destacat el nivell en ascens dels participants.

D’altra banda, Riart es mostra convençut que, de cara a l’any vinent, la xifra d’inscrits seguirà en augment. Ho facilitarà el fet d’arribar a un acord per crear “una tres nacions”. Segons ha explicat el director de la cursa, es mantenen converses amb França i Espanya per internacionalitzar la prova tot sumant-se a esdeveniments homòlegs dels països veïns, la qual cosa també implicaria una major presència de participants forans.

Gerard Riart no ha volgut oblidar els més de 50 voluntaris que han contribuït a la celebració de l’esdeveniment i ha agraït al Comú de la Massana, a l’estació de Vallnord – Pal Arinsal i a les botigues Viladomat la seva col·laboració per possibilitar l’acte. Per la seva banda, el director general de l’estació d’esquí en què ha finalitzat aquest exitós triatló de muntanya, Josep Marticella, ha volgut ressaltar la gran acollida de la prova per part dels centenars de persones que gaudien del darrer dia de la temporada a Pal. En aquesta línia, ha considerat l’esdeveniment “una gran manera d’acomiadar l’hivern” i ha assegurat que l’estació seguirà apostant per actes d’aquesta índole, pel prestigi que donen a l’estació i pels valors que se’n desprenen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.