Jaume Riba per la seva mirada en la fotografia; Josep Vives per l´eclosió de la pastisseria i Catherine Metayer portar la veu per 25 anys portant les veus d´Andorra arreu del món. Són els tres reconeixements de la plataforma Àgora Cultural, entregats aquest dimecres. L´acte també s´ha aprofitat per reivindicar l´associacionisme i el voluntariat cultural.

L´acte de lliurament dels premis Àgora Cultural han començat amb “Mulla´t per la cultura”. una performance d´Emma Regada i Garbayo. La plataforma, a través de la recent recuperada Xarranca, ha demanat a través d´un manifest que la societat s´impliqui amb les associacions i que es creï voluntariat cultural. 

Un anys més els premis Àgora han reconegut aquelles persones que han contribuït a vincular la seva activitat al nom del país com és el cas de Josep Vives i Molins per posar la pastisseria a l´alçada d´art, art efímer del que entra pels ulls i alimenta l´ànima; i difondre´l a través de l’ensenyament i la comunicació. També se li reconeix la participació en la creació de la Xarranca. 

Sempre interessat per la natura i la petjada de l´home, Àgora Cultural també reconeix la trajectòria del fotògraf Jaume Riba. La seva feina s´ha publicat en més d´una quinzena de publicacions que fan transcendir la seva mirada davant els instants que parlen l’espai i el temps, l’art i l’ànima andorrans que captura amb capta en tot el seu realisme o abstracció i omple de llum i espiritualitat.

Dirigint els Petits Cantors d´Andorra en un dels interludis musicals, Catherine ha estat sorpresa amb el tercer premi amb el qual es vol posar en valor la seva contribució al desenvolupament del cant coral a Andorra al capdavant de la formació que fa 25 anys que dirigeix, formant joves cantaires i fent d´ambaixadors arreu del món a través de les seves veus. 

Els germans Claret, Antoni Morell, Sergi Mas, Fèlix Peig, Òscar Ribas i Daniel Areny. Són algunes de les 37 persones que fins ara feien part de la llista. Ara ja en són 40.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada