Josep Gironès rep el Fiter i Rossell de novel·la amb “Presidi major”

josep girones

Aquesta edició de la Nit Literària és una edició sense accèssits. Han quedat desertes 4 de les 9 categories. Això sí, s´ha lliurat el Fiter i Rossell de novel·la que ha estat per a Josep Gironès i Descarrega per l´obra “Presidi major”.

Seguint la tradició d´itinerància, la cerimònia de lliurament de premis de la Nit Literària s´ha fet a l´auditori Rocafort, a Sant Julià de Lòria. Una edició en què han quedat desertes quatre categories: divulgació científica, novel·la curta, teatre i investigació històrica, un dels més ben dotats, amb 15.000 euros.

No ha estat el cas del Fiter i Rosell de novel·la, dotat amb la mateixa quantitat, que ha recaigut en un tarragoní: Josep Gironès i Descarrega, per l’obra “Presidi major”.

El Sant Carles Borromeu de contes i narracions ha marxat cap a l´Alt Camp, per “L’error”, un text de Rosa Pagès.

Pel que fa al Grandalla de poesia Crèdit Andorrà, repeteix per segon any consecutiu el barceloní Joan Asbert per “Poesia en models”.

Per últim, el lleidatà Josep Maria Sala-Valldaura ha guanyat el Sant Miquel d’Engolasters d´assaig literari per l´obra “La poesia catalana i el silenci. Tot dient el que calia”.

En aquesta edició s´havien presentat 43 originals, una xifra molt allunyada dels 115 de l´última edició.