Josep-EstradaEl metge especialista en Pediatria i coordinador clínic de l’àrea de neonatologia de l’Hospital Nostra senyora de Meritxell, Josep Estrada, ha explicat aquesta tarda els beneficis de tenir uns hàbits i un estil de vida saludables.

El Dr.Estrada ha destacat que a banda de la predisposició genètica de cada persona a patir determinades malalties, els factors ambientals també hi influiran.

Com a pediatra ha explicat que el 40 % de les malalties provocades per factors ambientals afecten a nens ja que són immadurs biològicament i per tant més sensibles als contaminants físics i químics.

Estrada ha parlat dels efectes dels tòxics químics com el Parabens, present en els cosmètics, o el Bisfenol A, en els plàstics. També dels tòxics naturals: els que contenen per exemple aliments com el peix o els bolets.

Actualment s’estan estudiant els efectes de les ones de radiofreqüència i els camps magnètics que emeten aparells electrònics, telèfons mòbils o xarrxes wifi.

El doctor Estrada ha finalitzat la sessió oferint un decàleg de bones pràctiques que inclou, entre d’altres, fer una dieta vairada, fer exercici físic , llegir les etiquetes dels articles que comprem i renovar periòdicament els estris de cuina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada