dalleres2L’ambaixador i representant permanent d’Andorra al Consell d´Europa, Josep Dallerès, ha avançat a aquesta casa que deixa el càrrec a final d’abril. Mentrestant, ha aprofitat per fer balanç de la feina feta en aquesta institució i també de la repercussió que té sobre el país.

Encara no se sap qui serà el substitut però, segons Dallerès, arribarà abans que acabi l’estiu. Mentrestant, fa balanç. En aquest sentit, el seguiment de les sentències del Tribunal d’Estrasburg és una de les feines més importants que es fan des del Consell d’Europa, ja que permet anticipar situacions que es poden aplicar a la legislació andorrana. Tot i això, segons Dallerès, el Consell d’Europa és un organisme que ha estat infrautilitzat per Andorra en aquestes dues dècades d’adhesió. Creu que sovint “es veu com una càrrega” i no entén “per què hi ha convenis dels quals no formem part”. Opina que s’ha”d’obrir l’espai de reflexió més enllà de les valls andorranes”.

Dallerès també reclama més participació política dels ciutadans, ja que veu una manca d’implicació que ha anat en augment des dels anys 60. Amb tot, la societat és prou madura i els compromisos globals es compleixen satisfactòriament. En especial, els referents als drets humans i a matèries econòmiques. Tot això en un marc europeu al qual no es pot girar l’esquena. És contundent: “Demanem l’entrada (a la UE) i que ens diguin que no i comencem a negociar”. Remarca la necessitat “que hi hagi un diàleg” perquè “el que no pot ser és estar envoltats per la Unió i fer com si no hi fos”. Assegura que “el treball al Consell d’Europa pot ajudar a entendre com funcionen les coses”.

Dallerès opina que cal ser cauts i abans de demanar canvis, pensar en les conseqüències i les alternatives. Un exemple és el qüestionament del model de coprincipat, del qual ha dit que ha de continuar existint.

1 comentari

  1. Al·leluia, lloat sigui el senyor!!!, Algú em pot dir què ha aportat aquest senyor a Andorra?. Fa anys que s’arrossega per la política i quin és el balanç de resultats?…. 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada