Jornades per potenciar el ‘coworking’ rural a la Seu d’Urgell

El Palau Cowork de la Seu d’Urgell acollirà els dies 26, 27 i 28 de juny unes jornades de “retir” per potenciar la ciutat i l’Alt Urgell com a indret ideal per fer treball cooperatiu (coworking) al medi rural. L’activitat proposa mostrar a emprenedors, treballadors freelance i petites i mitjanes empreses els avantatges de treballar al bell mig del Pirineu, en un entorn privilegiat i amb tots els serveis necessaris, mitjançant el testimoni de professionals que ja ho fan actualment. La trobada té el suport del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya i Cowocat Rural.

Els impulsors de la idea expressen que el Palau Cowork, el lloc on es farà l’activitat, és “un dels millors llocs del món per viure i treballar: als peus del Cadí, en una petita capital de comarca que s’ha fet un lloc al mapa”, a prop d’Andorra i que defineixen com “acollidora, senzilla i viva”. L’experiència vol mostrar l’activitat de “professionals que l’han descobert i s’hi han quedat; elaboradors artesans que hi han nascut; muntanyes i carrers de pedra, esglésies romàniques que sobreviuen al pas del temps, vistes a muntanyes d’escàndol i d’estones a racons de calma”. Alhora, es vol facilitar el contacte entre emprenedors que ja hi treballen i d’altres que tinguin interès a establir-s’hi tot potenciant la Seu com “un lloc ideal per viure, treballar, desconnectar, aprendre, practicar esports de muntanya i créixer personalment i professionalment”.

Les jornades de coworking rural començaran dimecres dia 26 amb la benvinguda al Palau Cowork, situat al costat del Palau Episcopal i amb vistes a la Catedral. A la tarda, es mostrarà l’experiència de Duc Allotjament, impulsat per la Jana i la Maria, cofundadores, dues “motxilleres” que l’any 2010, rodant en bicicleta per Amèrica del Sud, van descobrir un tipus d’allotjament proper, econòmic i familiar i van decidir obrir-ne un de semblant a la Seu. Al vespre hi haurà un sopar-col·loqui, amb productes de l’Associació de productors artesans Menja’t l’Alt Urgell, a l’Sköll Lounge Bar.

Dijous dia 27, es començarà el dia amb una sessió de ioga matinal a l’aire lliure amb Tània Giró, emprenedora rural. Se seguirà amb l’esmorzar, un matí de treball al Palau Cowork i un dinar tradicional a Cal Pacho. A la tarda s’oferirà als participants la possibilitat de practicar etologia i coaching amb cavalls, a càrrec de Marta Rey, d’Equànima. I al vespre es visitarà el centre medieval de la Seu, amb la guia Pilar Alález, i s’oferirà un sopar-col·loqui al restaurant El Menjador, amb la intervenció de Joe Jacobi, campió olímpic de piragüisme a Barcelona’92 amb l’equip dels Estats Units, a més d’emprenedor, conferenciant i actualment veí la Seu.

Divendres dia 28, els participants podran fer una excursió guiada a peu pel Cadí, a càrrec d’Albert de Gràcia, geòleg, guia de marxa nòrdica i responsable del web Meteo Pirineus Catalans. Després de la caminada es farà un esmorzar de pastor a Cal Serni de Calvinyà, casa de pagès construïda el segle XV i una de les úniques cases-museu habitades de Catalunya, on s’hi elabora més del 80% del que es consumeix en la mateixa casa. La trobada es clourà al migdia.

TOTES LES NOTÍCIES