Conclouen les Jornades Formatives dirigides al personal educatiu

El Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior ha organitzat, per segon any consecutiu, les Jornades Formatives del juliol amb l’objectiu de proporcionar al personal educatiu, de tots els sistemes públics d’Andorra una oferta formativa estable, sobre continguts fonamentals i coherents amb els valors del Sistema Educatiu Andorrà: respecte de la diversitat, escola inclusiva, participació democràtica, innovació de les pràctiques educatives.

Totes les formacions s’han dut a terme en un mateix dia, amb una durada d’entre 4 i 7 hores. Per garantir que siguin pràctiques i participatives, s’ha establert un nombre màxim de places, que ha variat entre les 15 i les 25 depenent de la formació. L’edició d’enguany ha registrat un increment del nombre de cursos realitzats i del nombre de participants en comparació amb l’edició passada. Entre els dies 2, 3 i 4 de juliol s’han realitzat 24 formacions, repartides en quatre àmbits: Comunicació, Psicologia i educació, Prevenció, Innovació educativa.

El Ministeri ha rebut 742 sol·licituds d’inscripció, un total de 413 persones han assistit al total de les formacions i 329 persones que han quedat a les llistes d’espera de les diferents formacions. La participació en aquestes Jornades és de caràcter voluntari. En aquest sentit, la directora del Departament d’Escola Andorrana i Formació Andorrana, Ester Vilarrubla, ha assegurat que des del Ministeri es continuarà treballant per ampliar l’oferta formativa i ampliar les places per tal de respondre a la gran majoria de demandes.

Aquest dijous l’Escola Andorrana d’Escaldes-Engordany ha acollit la Jornada d’Intercanvi sobre l’Aprenentatge Cooperatiu del Sistema Educatiu Andorrà a la qual han participat 496 professionals de l’Educació entre els qual docents de l’ensenyament obligatori, psicopedagogs i membres dels equips directius.

Aquesta Jornada culmina un procés de renovació pedagògica basada en la implantació, generalització i consolidació de la metodologia del treball cooperatiu; un procés alineat al PERMSEA i que s’ha desenvolupat durant els darrers tres cursos a tots els centres de primera i de segona ensenyança del sistema educatiu andorrà. Es preveu que durant els cursos vinents, a més de donar continuïtat a aquest procés a l’ensenyament obligatori, es consolidi també a l’ensenyament postobligatori.

TOTES LES NOTÍCIES