Jornades de micologia “Els bolets d’Andorra”

Com cada tardor, el Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra de l’Institut d’Estudis Andorrans organitza les Jornades de micologia “Els bolets d’Andorra”. Enguany, es duran a terme els dies 14, 15 i 16 d’octubre a Naturlandia cota 2000.

Els fongs, i el seu cos fructífer, els bolets, són una part important de la biodiversitat i en la nostra cultura és un producte molt apreciat dins la gastronomia i també pel seu ús farmacèutic, entre d’altres.

Per aquest motiu, des de l’any 2000, l’Institut d’Estudis Andorrans organitza diferents activitats relacionades amb aquest món, com exposicions, conferències o cursos.

L’objectiu deles jornadesés el de donar a conèixer la diversitat dels bolets d’Andorra, explicar la importància dels fongs a l’ecosistema i aprendre a trobar-los i conèixer-losper evitar les intoxicacions. Tot això es farà a través de sortides de camp i d’un taller on es treballaràintensament amb els especialistes per aprofundir en el món dels fongs i els bolets. Per desenvolupar totes aquestes tasques tindrem amb nosaltres el micòleg de la Societat Catalana de Micologia, el Dr. Josep Girbal.

Les jornades s’iniciaran el divendres dia 14 d’octubrea la sala de d’actes de la Llacuna a les 19:30h del vespre amb la conferència introductòria oberta tothom “A la tardor un tema recorrent: els bolets” a càrrec del Dr. Josep Girbal. Durant el cap de setmana es faran sortides de camp i tallers per aprofundir en el món dels bolets i dels fongs en general. Paral·lelament s’ha organitzat,a càrrec del Centre Andorra Sostenible,una lectura animada infantilgratuïta amb “La Pinea se’n va d’excursió” on un petit esquirol, la Pinea, surt d’excursió al bosc. Aprendrà a fer-se la motxilla a identificar les principals espècies d’arbres del país i la problemàtica dels residus a la muntanya.

Per obtenir més informació i inscriure’s a les jornades cal que contacteu amb el CENMA. Tel. +376 742630 o per correu electrònic: cenma@iea.ad.