Com  cada tardor, el Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra de l’Institut d’Estudis Andorrans organitza les Jornades de micologia “Els bolets d’Andorra”. Enguany, es duran a terme els dies 13, 14 i 15d’octubreal Centre d’Interpretació del Comapedrosa (CIC), a Arinsal.

Els fongs, i el seu cos fructífer, els bolets, són una part important de la biodiversitat i en la nostra cultura és un producte molt apreciat dins la gastronomia i també pel seu ús farmacèutic, entre d’altres.

Per aquest motiu, des de l’any 2000, l’Institut d’Estudis Andorrans organitza diferents activitats relacionades amb aquest món.

L’objectiu deles jornadesés el de donar a conèixer la diversitat dels bolets d’Andorra, explicar la importància dels fongs a l’ecosistema i aprendre a trobar-los i conèixer-losperevitar les intoxicacions. Tot això es farà a través de sortides de camp i d’un taller on es treballaràintensament amb els especialistes per aprofundir en el món dels fongs i els bolets. Per desenvolupar totes aquestes tasques tindrem amb nosaltres l’ajut de la Societat Catalana de Micologia.

Les jornades s’iniciaran el divendres dia 13d’octubrealCentre d’Interpretació del Comapedrosa (CIC) a Arinsal, a les 19:00 del vespre amb la conferència introductòriai oberta a tothom “Curiositats del món dels bolets” a càrrec de Manel Niell, investigador del CENMA. Durant el cap de setmana es faran sortides de camp i tallers per aprofundir en el món dels bolets i dels fongs en general. Totes les activitats són gratuïtes però es requereix inscripció prèvia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada