Jornada intensa de preparatius per Andoflora

Durant tot el dia d’avui els participants en la 19a edició d’Andoflora estan portant i col·locant el material a les casetes de fusta instal·lades a la plaça de les Fontetes. La inauguració és al punt del migdia i des de primera hora, els expositors continuaran treballant per oferir la millor presentació dels seus productes. Recordem que la fira mercat de la planta i la flor tindrà lloc del 18 al 20 de maig. Hi participen vint-i-dos expositors, una xifra similar a passades edicions, i una àmplia varietat de propostes formatives i lúdiques. Sota el lema “Cap de setmana silvestre a Andoflora”, la fira proposa sortir de la rutina i deixar-nos envoltar de totes les possibilitats que ens ofereix la natura. La temàtica escollida dona molt joc, ja que obre moltes possibilitats tant pel que fa a l’exposició de material d’exterior com pel que fa als tallers i demostracions. Hi haurà expositors de floristeria, material de jardineria, paisatgisme, decoració, plantes aromàtiques, alimentació, il·luminació i objectes de regal.

 

Activitat constant durant tres dies

Com sempre, Andoflora arriba carregada de novetats. Una de les més destacades és la presència de l’artista canadenca Iris Leroyer, que oferirà demostracions de joieria floral. També hi ha una interessant i innovadora proposta: un happening artístic per mostrar diferents maneres d’organitzar un pícnic. Es tracta d’instal·lacions efímeres, a càrrec d’Art i Fusta i dels floristes Daniel Santa Maria i Francesc Porres. A més, aquests dos experts de l’Escola d’art floral de Catalunya oferiran, juntament amb un equip dels seus alumnes, sorprenents exhibicions de rams silvestres, artesania floral i cistells amb plantes.

Andoflora és un fira per comprar plantes però també una cita lúdica, de diversió i també de formació. Per això s’han programat diferents tallers, per a adults i nens, per aprendre a fer un hort urbà i compostatge domèstic. A més, en el cas dels infants s’incideix especialment amb el reciclatge, a través d’un divertit taller de confecció d’accessoris amb flors.

Qui tingui dubtes sobre com tenir cura del seu hort, tindrà a la seva disposició els consells de “El bon jardiner”. Es tracta d’un especialista de l’associació Dolça Revolució, que participa un cop més a la fira, per potenciar una dieta sana i rica en productes biològics.

Andoflora també compta de nou amb la participació del Centre Andorra Sostenible, que portarà l’espectacle infantil “Tristaina i la fàbrica de l’aigua”. Durant els tres dies hi haurà diferents propostes adreçades als infants, amb el món silvestre com a protagonista.

 

Implicació ciutadana

El Pla de Reactivació del Comerç i el Turisme de la Massana busca la implicació i la col·laboració de la ciutadania en totes les activitats que programa. En aquesta edició podrem veure l’actuació de l’Esbart dansaire de les Valls del Nord, que ja van oferir un tastet durant el mercat de Nadal i que ara portaran les seves darreres coreografies. També seran presents a la fira els nens de l’Esplai i els joves del Punt 400, que elaboraran diferents parterres florals, gràcies a la varietat de flors que podran trobar a les casetes dels diferents expositors de la fira.

Cal remarcar la implicació dels comerciants, que participen en la 5a edició del Concurs d’Aparadors i que ja han demostrat el seu bon nivell en anys anteriors.

(Foto: Comú de la Massana)

TOTES LES NOTÍCIES