Jornada agredolça a l’aplec Liberal

eleccions liberals

“Un vot pot decidir el canvi d’un país”, ha lamentat el número u de Ld’A, Josep Pintat, en entrar a la sala del Roc Blanc, on els liberals han rebut el seu líder després d’una jornada qualificada d'”agredolça” per molts dels seus candidats. La declaració es refereix als disset vots que han donat dos consellers generals a DA a Ordino, i que han declarat la majoria absoluta pels demòcrates aquest diumenge a la nit. Quan s’ha sabut la notícia a la reunió liberal s’ha fet un silenci sepulcral, conscients de com canviava la notícia el panorama. No obstant això, Pintat ha volgut fer un acte de responsabilitat, assegurant que, com a oposició, farà la feina “amb rigor i seriositat”.

La jornada ha començat amb il·lusió pels Liberals, que anaven liderant la llista territorial d’Ordino fins al final, quan s’han perdut els consellers de la parròquia. La sensació global, finalment, ha estat agredolça, perquè sí que s’han viscut com un èxit els vuit consellers generals amb els quals comptaran els Liberals d’Andorra aquesta legislatura. “La segona força”, com ja s’ha proclamat Pintat, qui ha estat rebut amb una tancada ovació pels volts de la mitjanit.

El candidat electe i líder dels Liberals ha viscut la jornada tranquil·lament, i de fet ha destacat que “les jornades electorals a Andorra són sempre molt pacífiques i la gent s’hi involucra molt”. Ara bé, la baixa participació, que han lamentat tots els candidats, ha obligat Pintat a reconèixer que “la ciutadania perd la confiança en els polítics i això s’ha d’intentar recuperar”. Tot seguit ha fet el primer pas per aconseguir-ho: “el poble andorrà és molt responsable i val molt lluitar per Andorra i la seva gent”.

La cara més amable de la nit ha arribat per als representants de la Massana i Sant Julià de Lòria que, de fet, han portat agendes paral·leles durant tota la campanya i una certa autonomia. “És una llàstima pels altres companys, pels amics que han treballat molt fort i s’hi han implicat molt, quan et quedes a poc encara dol més”, explicava Pintat, en referència als candidats d’Ordino i Encamp, Antoni Valentí Martí i Antoni Riba.

“Tots haurem de posar el millor que tinguem perquè Andorra tiri endavant”, ha afegit Pintat, en la línia de responsabilitat que també ha manifestat el guanyador de la Massana, Carles Naudi. I ha conclòs: “faré la feina d’oposició amb rigor i seriositat, ja ho anireu comprovant”.

Text i foto:ANA

TOTES LES NOTÍCIES