El CETAP, al Centre Cultural Les Monges de la Seu d’Urgell, acull aquest dijous al matí una jornada sobre ‘Mecanismes innovadors de finançament de projectes d’estalvi i eficiència energètica’. La sessió informativa, organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell amb el suport de Pirinnowa’tt, vol mostrar les noves oportunitats que s’obren actualment per estalviar en el consum d’energia a llars i negocis mitjançant les energies renovables.

Segons exposen els impulsors de la jornada, “moltes vegades la inversió necessària dificulta fer front als costos inicials” a l’hora de canviar una instal·lació energètica. Per això, es vol “exposar fórmules i mecanismes de finançament que faciliten fer front a la inversió” i “analitzar quines s’ajusten millor a cada cas”. L’activitat s’adreça, entre d’altres, a tècnics d’ajuntaments, empresaris, enginyers, instal·ladors i també a particulars, i abasten tant l’enllumenat com les energies renovables, els aïllaments i els sistemes de calefacció.

L’inici de les xerrades serà a les 10 del matí amb la benvinguda a càrrec de la vicepresidenta del Consell Comarcal, Cristina Barbens. Tot seguit, Pep Salas (Smartgrid.cat) parlarà d'”El repte de l’energia al segle XXI”. A 3/4 d’11, Josep Mundó (Ecoserveis) explicarà “com finançar un projecte” i els mecanismes existents.

La segona part, a partir de 3/4 de 12, consistirà en una taula rodona amb el testimoni d’empreses innovadores en àmbits com ara els serveis energètics, el finançament de comunitats, l’aplicació d’ajuts Leader, la compra col·lectiva i el finançament local. Hi prendran part Jordi Brescó (Origina), Pep Puig (Viure de l’Aire), Teresa Castellà i Xavi Escribà (Cal Rossa), Anna Camp (Diputació de Girona), Joel Boix (PEUSA), Joana Mundó (Ecoserveis) i el Col·lectiu Solar-Sjørd Gaastra. Finalment, es presentarà la cooperativa Som Mobilitat, de transport elèctric compartit. La cloenda serà a càrrec de Núria Ruiz, tècnica del projecte Pirinnowa’tt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada