Amb el títol “Cooperar pel creixement social i econòmic”, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Ajuntament de la Seu organitzen una jornada de difusió de les empreses cooperatives i les societats laborals amb la voluntat de divulgar la competitivitat d’aquests models empresarials. L’activitat tindrà lloc el pròxim dijous, dia 27, al CETAP-Telecentre de la Seu d’Urgell.

La jornada està oberta al públic en general, a les empreses, entitats, representants de les administracions públiques, agents econòmics i socials, mitjans de comunicació i persones interessades en conèixer les possibilitats de l’economia cooperativa en l’actual context econòmic.

Al llarg del matí, es presentaran diverses ponències i s’exposaran alguns exemples de cooperativisme i societats laborals al territori. Així, Joseba Polanco, director de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, parlarà sobre les oportunitats de l’economia cooperativa; mentre que Andreu Paradera, coordinador institucional i de docència de Pediatria dels Pirineus, presentarà la comunicació “Innovar amb fórmula cooperativa en l’àmbit de la salut”.

També intervindran Raimon Gassiot, coordinador adjunt de Coop57 SCCL, que parlarà sobre responsabilitat i compromís financer amb les persones i el territori; Lluís Clotet, president de la Cooperativa Cadí SCCL, que presentarà la comunicació “La qualitat com a enfortiment”; i Ignasi Amat, director del CET Integra Pirineus, que parlarà dels recursos per al creixement social i sostenible.

La inauguració de la jornada anirà a càrrec de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla; el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro; i el director dels serveis territorials a Lleida del Departament d’Empresa i Ocupació, Octavi Miarnau. La cloenda serà presidida pel director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López.

Les inscripcions a la jornada s’han de formalitzar a través de l’adreça de correu electrònic inscripccionscoop.emo@gencat.cat o al telèfon del Telecentre: 973 355798.