La sala polivalent del Punt d’Informació Juvenil (PIJ) d’Encamp va acollir ahir a la tarda la inauguració de Llegendes a llapis, una exposició de dotze obres basades en set llegendes del país que han estat elaborades per la jove encampadana Iris Bruning en el marc del projecte La Llançadora.

El cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres, que va assitir a l’acte, va afirmar que des del Comú “apostem decididament pels artistes andorrans”. I és que el projecte de La Llançadora creat pel Punt d’Informació Juvenil d’Encamp vol ser una una plataforma d’exhibició per impulsar i donar a conèixer l’obra artística dels creadors més joves d’Andorra, sigui quina sigui la seva disciplina.

En aquest primer projecte, Iris Bruning ha presentat uns dibuixos a llapis amb un estil net i detallista que posen a l’abast de tots els usuaris un coneixement més profund de les llegendes del Principat. La mostra està basada en el llibre Nou llegendes de la filòloga Carli Bastida.

Bruning ha reconegut està “molt contenta” d’haver pogut participar en aquesta iniciativa cultural de La Llançadora i ha explicat que a través dels dibuixos “he après moltes llegendes que no coneixa”. L’artista encampadana, que ha estat entre quatre i cinc mesos per fer les dotze obres, ha constatat que tots els dibuixos que ha elaborat li agraden per igual. No obstant, ha admès que la il·lustració de l’església “és la que més m’ha costat d’acabar”.

De cara al futur Iris Bruning sosté que “m’agradaria tornar a exposar” perquè reconeix que “és bonic que la gent vingui a veure les teves obres”. De moment, ha animat a altres joves del país a participar en aquesta inicativa cultural creada pel Punt d’Informació Juvenil d’Encamp.

L’acte també va comptar amb la presència del conseller de Joventut i Esports, Jordi Rogel, de la consellera de Cultura i Afers Socials, Olga Moreno, del cap del Departament de Joventut i Esports, Manel Sánchez, així com també del conseller de comú socialdemòcrata, Joan Sans. A més també van assistir a la inauguració un nombre considerable de joves que van anar-hi a veure l’obra de l’artista.

Les obres de Bruning es podran veure fins al 14 de juny a la sala polivalent del Punt d’Informació Juvenil d’Encamp.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada