maragall-pujolL’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha retornat a l’Ajuntament de Barcelona la Medalla d’Or de la Ciutat, que li va atorgar el plenari del consell municipal l’any 1992 i l’aleshores alcalde, Pasqual Maragall, li va imposar en un acte solemne el 1996. Segons ha informat l’Ajuntament, Pujol ha tornat la medalla adjuntant-la en una carta que ha remès a l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, en la qual comunica que torna aquesta distinció atenent a la petició del consistori.

La carta de Pujol, datada el 31 de juliol, es va registrar a l’Ajuntament de Barcelona dilluns passat. L’expresident retorna la medalla, una distinció que té caràcter vitalici, seguint la línia que, després d’haver confessat que va mantenir oculta una herència a l’estranger durant 34 anys, el va portar a renunciar a les seves prerrogatives com a expresident de la Generalitat. Concretament, Pujol va renunciar a seguir sent tractat com a “Molt Honorable”, percebre una pensió vitalícia de 82.000 euros anuals i a seguir utilitzant un despatx al passeig de Gràcia de Barcelona, el personal de suport en aquesta oficina i un vehicle propi.

Màxima distinció de la ciutat

La Medalla d’Or de la Ciutat és la màxima distinció que pot atorgar el consistori de Barcelona i té com a finalitat distingir aquelles persones i entitats, nacionals o estrangeres, que hagin destacat pels seus “extraordinaris mèrits personals” o per haver prestat serveis “rellevants” a la ciutat.

El setembre de 1992, en plena ressaca dels Jocs Olímpics de Barcelona, el plenari del consell municipal va acordar concedir aquesta distinció al llavors president de la Generalitat. No obstant això, la imposició de la medalla no es va fer fins al 17 d’octubre de 1996, en un acte solemne que es va celebrar al Palau Nacional de Montjuïc per commemorar el desè aniversari de la nominació olímpica.

Text i foto: 324.cat

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada