Jordi Pujol Ferrusola ha assegurat al jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz, a través d’un escrit, que és víctima, igual que tota la seva família, d’un “huracà mediàtic” per una sèrie d’informacions de “dubtosa credibilitat” i defensa, de manera rotunda, la seva “absoluta innocència”.

Segons informa avui ‘El Confidencial’, aquest escrit ha estat remès a l’instructor després de conèixer l’informe de l’Agència Tributària en què es recullen 118 moviments bancaris realitzats durant vuit anys pel primogènit de l’expresident de la Generalitat que sumen més de 32 milions d’euros. Aquesta documentació ha estat enviada en el marc de la investigació que realitza Ruz després de la denúncia de l’examant de Pujol, Maria Victoria Álvarez, qui sosté que va veure com portava al seu cotxe motxilles plenes de diners a Andorra.

Pujol assegura al jutge que totes aquestes operacions en divises van ser puntualment declarades en els exercicis corresponents i, de fet, la informació facilitada per ell mateix és l’única que serveix de base a la remesa per l’Agència Tributària. “Per descomptat-si no, és de suposar que així ho hauria manifestat l’Administració Tributària- que el senyor Pujol es troba per complet al dia de totes les seves obligacions fiscals”, i d’aquí que no s’hagi acollit a la ‘amnistia fiscal’ , recull l’escrit signat pel seu lletrat.

Així, assenyala que efectivament la informació remesa denota que Pujol ha realitzat negocis a tot el món, en països com Mèxic, Croàcia, Argentina, Gabon, Estats Units, França o el Regne Unit, “sense que això hagi estat mai motiu d’inspecció per part de l’AEAT o del SEPBLAC, o d’acció judicial, abans de la declaració ‘voluntària’ de Maria Victoria Álvarez davant la UDEF (Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia) “.

El fill de l’exdirigent de CiU ha realitzat gestions a través de les seves empreses Proyect Màrqueting Cat, Active Translation, Iniciatives Màrqueting Inversions, Inter Rosario Port Services i Iberoamericana de Business and Marketing. Precisament, Ruz ha requerit a les entitats Banco Mediolanum, BBVA i Credit Suisse perquè remetin el més aviat, tal com l’ha emplaçat la Fiscalia, tots els comptes o productes financers a nom de Pujol Ferrosola o d’aquestes empreses. L’instructor vol tenir totes les dades sobre la taula per decidir el futur de la causa la base, per ara, és aquest informe de l’Agència Tributària i la declaració de l’examant.

Un regal a Veneçuela i la venda d’un cotxe a Andorra

Pujol, que es troba en la causa en qualitat de denunciat, a l’espera que el jutge decideixi imputar o arxivar la causa, aclareix en el seu escrit alguns dels moviments de diners a altres països. Consta en l’informe de l’Agència Tributària que l’any 2012 es produeix una exportació feta a Veneçuela. Davant d’això, subratlla que es tracta d’un enviament privat, concretament un regal, a aquest país realitzat per una treballadora de l’empresa Iniciatives Màrqueting per valor de 19 euros, incloent despeses d’enviament.

Quant als seus negocis a Andorra, dels quals parla la seva examant, en l’informe apareix una única operació al país veí. Es tracta d’una transferència per valor de 149.972 euros corresponents, segons el denunciat, a la venda d’un cotxe de carreres de segona mà a un ciutadà andorrà. Concretament, un Chevron B8, la fotografia i còpia de la transferència amb el nom del comprador li ha facilitat a l’Agència Tributària. “Efectivament, tal com va manifestar la senyora Álvarez, el meu representat ‘va fer negocis a Andorra’. Així és: el negoci va consistir en la venda del vehicle abans identificat. Ni dit negoci (ni cap altre, perquè no n’hi va haver) va suposar la sortida o entrada de diners en efectiu “, sosté la defensa de Pujol.

Un altre exemple aportat és el dels moviments de divises a les Illes Caiman. No es va tractar, segons l’escrit, d’una activitat d’inversió en tals illes, sinó que es va tractar d’una compra de títols preferents al BBVA. Això vol dir que Pujol desconeixia on realitzava realment el banc espanyol, amb qui subscrivia l’operació, les inversions. “Resulta ara evident que el BBVA ho va fer a les Illes Caiman, extrem que, amb motiu d’aquest informe, ha conegut la meva principal, sense que això signifiqui (al contrari) que el meu representat fes cap operació en tal lloc”, assenyala. El mateix va passar amb els moviments bancaris de Luxemburg, operacions de cartera assessorada de gestió i compravenda de fons, realitzades totes elles a través del BBVA.

Text: El Confidencial

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada