Jordi Mas es mostra partidari que el Govern tingui un sostre d’endeutament

jordi-mas El cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, s’ha mostrat partidari d’establir un sostre d’endeutament per al Govern de la mateixa manera que ja el tenen els comuns fixat per la llei de transferències comunals. Aixi ho ha manifestat aquest dimarts al programa Ara i Aquí de RNA en què ha destacat que el sostre d’endeutament marcat per la llei ha fet que els comuns hagin portat un control més estricte de la despesa, de manera que això es podria traslladar a l’Executiu en el marc de les reunions que han de mantenir totes dues administracions a partir del 19 de novembre.

El cònsol major d’Encamp ha destacat que la limitació del sostre d’endeutament als comuns ha fet que les corporacions, en els darrers cinc anys, duguessin a terme un control ‘prou important’ de la despesa i hagin reduït la l’endeutament, mentre que el del Govern ‘està pujant’. Per aquest motiu s’ha mostrat partidari de fixar un sostre d’endeutament també per al Govern, i d’incloure aquesta qüestió en les negociacions que han de dur a terme els comuns i l’Executiu a partir del 19 de novembre per dibuixar el mapa de competències.

Pel que fa a les negociacions, Mas tem que ‘hi hagi poc marge’ però també ha afegit que el tema és prou important com perquè s’assoleixi un consens fent prevaldre ‘la visió de país’. De tota manera, Mas ha reconegut que la decisió del Govern de congelar les transferències arriba en ‘un moment inapropiat’ perquè a l’igual que el Govern, els comuns també han d”equilibrar el pressupost i fer inversions’.

Tancament del pressupost en positiu

Jordi Mas ha explicat que pel que fa al pressupost per al 2014 s’hi està treballant, tenint en compte els resultats del del 2013, que ‘està anant molt bé’. En aquest sentit, el cònsol ha recordat que el del 2012 el van tancar amb un dèficit de 2,2 milions d’euros, i que el del 2013 preveuen tancar-lo en positiu ‘havent rebaixat en 5,5 milions l’endeutament a llarg termini i ajornant el sistema financer’ de manera que tindran més marge d’inversió que els darrers dos anys, un fet que els permetrà ser ‘més optimistes’.

TOTES LES NOTÍCIES