Jordi Font assegura que el PS ‘perdurarà’ i que a Bartumeu li queda molta trajectòria

L’exconseller general socialdemòcrata i fins ara membre de l’executiva Jordi Font ha assegurat que el Partit Socialdemòcrata ‘perdurarà en el temps’ tot i la situació actual. De fet, en una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA ha afirmat que ‘la sang no arribarà al riu’ i ha afegit que el més difícil ja està fet, referint-se a la fundació de la formació que va aglutinar gent de tendències diferents. Durant l’entrevista, Font ha deixat clar que ell és ‘jaumista’ i que considera que a Jaume Bartumeu li queda molta trajectòria per fer.

Jordi Font ha reiterat que Jaume Bartumeu és l”alma mater’ del partit i que és la persona més ‘preparada políticament dins del partit i del país’, i ha afegit que encara li queda molta trajectòria. En aquest sentit, Font ha indicat que dins del partit hi ha gent que ha anat agafant responsabilitats i tot aquest procés s’ha d’anar assentant per preparar d’aquí a deu o quinze anys una formació amb cares renovades. De tota manera, l’exconseller general ha reconegut que és complicat de conjugar l’ambició personal amb l’interès general del partit i que dins de la formació es fan clans i que hi ha gent que creu que li han de tornar favors i que hi ha d’altra gent que s’hi implica realment i que creu que pot aportar.

Jordi Font creu que el Partit Socialdemòcrata ‘perdurarà en el temps’ tot i el moment difícil que es viu a nivell intern provocat per l”òstia de les eleccions’ i el fet que no s’estigui en període electoral. Font ha tornat a reiterar que ell es queda al PS i ha recordat que els qui vulguin marxar ‘no seran ni els primers ni els últims’, i en aquest sentit ha assenyalat que li ha sabut greu gent que ha marxat i gent que s’ha quedat.

De cara al congrés del 20 d’abril, espera que si es posa a debat tot el treball fet pels militants es pot obrir ‘una esperança pel país’ ja que cal reaccionar perquè el país va malament. Per això creu que amb petits canvis es podria millorar la situació i en aquest sentit considera que el congrés serà un bon punt de partida.

D’altra banda, pel que fa al debat sobre l’ajornament de l’aplicació de l’IRPF, l’ha considerat ‘una bajanada’ perquè creu que si es fa ‘amb seny’ i de manera estructurada, no ha de comportar conseqüències negatives.