El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha declarat aquest dimecres que el Govern ‘té la predisposició d’asseure’ns a la taula i veure en quins termes s’ha d’aprofundir la liquidació de la fiscalitat de l’estalvi’. Cinca ha fet aquestes declaracions després que dimarts l’Ecofin hagi aprovat revisar els acords de fiscalitat de l’estalvi amb Andorra, Suïssa, Mònaco, San Marino i Liechtenstein.

Jordi Cinca és del parer que des d’Andorra ‘hem de ser actius en tot aquest procés, perquè és la millor manera de defensar els interessos’ del país. El ministre de Finances i Funció Pública ha afegit que ‘si agafem només una actitud defensiva acabem sempre malparats’.

Ara bé, Cinca també ha declarat que ‘la proactivitat per si sola no ens portaria enlloc’ i aposta perquè ‘avancem al mateix ritme que tots’, és a dir, que ‘no seria de rebut per Andorra que se li exigissin coses que no s’exigissin a la resta’ i que ‘estarem a la taula negociant si s’implementen mesures en la mateixa línia per a tothom’.

Jordi Cinca ha apuntat que la línia de negociació de l’Ecofin ve de la voluntat de revisar els productes d’estalvi que estan afectats actualment per la retenció que se’ls practica. Es tractaria d’incorporar nous productes d’estalvi que en el seu moment no tenien retenció i que a mesura que ha anat passant el temps s’han anat potenciant precisament perquè no tenien aquesta fiscalitat.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada