Jordana i Pallarés seran els titulars al Consell d’Europa per garantir la paritat

Solucionada la polèmica perquè no hi havia cap dona com a titular a la delegació al Consell d’Europa. Sindicatura s’ha adonat que el reglament del Consell obliga que tots els grups parlamentaris hi siguin representats, però no en fixa l’ordre. Així doncs, els titulars tornaran a ser els consellers Carles Jordana i Judith Pallarés per assegurar-ne la paritat i tancar un episodi que amenaçava de crear un nou conflicte al grup mixt arran de la presència a Estrasburg.

La polèmica a la delegació del Consell d’Europa ha quedat enterrada. Segons ha pogut saber RTVA, arran d’una consulta del grup demòcrata Sindicatura i els serveis del Consell s’han adonat que s’estava fent una interpretació massa rigorosa del reglament. Perquè només calia que hi fossin representats tots els grups parlamentaris, sense importar l’ordre dins la delegació.

Així doncs, la solució per assegurar la paritat que demana Estrasburg és la següent: el demòcrata Carles Jordana seguirà sent president, la liberal Judith Pallarés tornarà a ser la segona titular i el conseller d’SDP Víctor Naudi serà suplent, amb la també demòcrata Patrícia Riberaygua. De fet, l’ordre que hi havia abans dels canvis al grup mixt.

A Estrasburg, la delegació creu que tot plegat s’ha magnificat. I així ho ha dit al programa “La Rèplica” des de l’hemicicle. “Tothom sap que Andorra no té un problema en aquest aspecte, que som una delegacions on sempre hi ha més dones representades”, assegura la consellera liberal Judith Pallarés, sorpresa per la polèmica generada. La consellera demòcrata Patrícia Riberaygua coincidia que “és un problema que nosaltres no tenim”.

En qualsevol cas, l’assemblea parlamentària del Consell d’Europa ha votat donar de marge a Andorra fins a l’abril per reorganitzar la delegació si no vol perdre els drets a Estrasburg. Amb la solució de Sindicatura, però, aquest escenari ja queda del tot descartat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.