Xavier Jordana, l’advocat de l’exdirector de la Policia, Joan Ramon Peralba, s’ha manifestat ‘molt satisfet’ de la declaració del seu client, aquest dimecres, davant la batlle instructora del cas de les presumptes escoltes il·legals a la Policia. Després de la declaració d’aquest dimecres, Jordana ha manifestat que ‘ha quedat esvaït qualsevol dubte o sospita de qualsevol activitat il·lícita o il·legal per part del senyor Joan Ramon Peralba’. Així, han demanat a la Batllia que a partir d’ara actuï ‘sense pressa però sense pausa’ i l’advocada Sònia Ruiz, representant també de Peralba, ha opinat que el cas ‘ha estat tot fruit d’una confusió lamentable’.

L’exdirector de la Policia, Joan Ramon Peralba, ha declarat aquest dimecres davant la batlle instructora pel cas de les presumptes escoltes il·legals. Ha arribat a la Batllia a les 9.30 hores del matí, i a les 16.30 hores ha sortit amb la ‘satisfacció’ dels seus advocats.

Xavier Jordana i Sònia Ruiz són els representants de Peralba, i han manifestat la satisfacció perquè ‘ha quedat molt clar que ell ha actuat dins el marc de la legalitat’. Segons la defensa de Peralba, ‘no hi ha cap escolta il·legal ni cap acció que pugui ser constitutiva de cap infracció’. De fet, Jordana ha assegurat que ‘ha actuat sempre de manera lleial, al servei del país i de forma honesta i rigorosa’.

Segons els representants de l’exdirector de la Policia, ‘ens queda la sensació que tot ha estat fruit d’una confusió lamentable’. Jordana ha dit que la declaració anterior de l’excap de l’àrea d’afers interns, Ramon Sancho, que va motivar la inculpació de Peralba ‘i que va provocar malentesos, ahir van quedar aclarits i esvaïts’ ja que ‘Sancho va puntualitzar la seva declaració’. Aquest dimecres, segons Jordana, ‘hem indicat la veritat: que no hi ha absolutament res d’il·legal ni incorrecte’.

De moment, la defensa no ha demanat que s’arxivi el cas, però Jordana sí que ha indicat que ‘quedem a l’espera de la decisió de l’autoritat judicial’ i ha demanat que actuïn ‘sense pressa però sense pausa’.

Per la seva banda, fonts de l’acusació no han compartit aquesta interpretació que ja no hi hagi dubtes d’il·legalitat. De fet, han recordat, que sí que hi ha una gravació que es va fer fora de la centraleta, i que aquest dimecres s’ha posat durant la declaració de Peralba per evidenciar-ho, i l’exdirector de la Policia, ‘s’ha posat nerviós’.

Tot i així, l’acusació reconeix que amb les declaracions d’aquesta setmana no s’inculparà ningú, i assenyalen que les proves d’il·legalitat s’hauran d’obtenir amb les proves documentals que s’han sol·licitat. Entre aquestes hi haurà els informes escrits que acompanyaven les gravacions i també alguns expedients disciplinaris.

D’altra banda, aquest dimecres al matí la part acusatòria ha sol·licitat a la batlle instructora que citi a declarar com a testimonis els informàtics i tècnics de manteniment d’empreses externes que van participar en el cas, per la informació que puguin donar sobre el formatat de l’ordinador que contenia les escoltes.

Segons diverses fonts coneixedores del cas, aquest dimecres el fiscal hauria actuat de manera gens incisiva amb l’acusat, mentre que en la declaració d’aquest dimarts de Ramon Sancho va ser molt més proactiu.

Aquest dijous declararà a la Batllia l’exdirector adjunt de la Policia, Pere Gispert, després que aquesta setmana hagin declarat ja Jordi Boixader, Ramon Sancho i Joan Ramon Peralba.

El Govern es ratifica

Per al seva banda, el portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha ratificat la postura de l’Executiu en relació al cessament de Joan Ramon Peralba i Pere Gispert com a director i director adjunt de la Policia. Cinca ha dit que malgrat les puntualitzacions que va fer dimarts l’inculpat Ramon Sancho en la seva darrera declaració en relació al paper de Peralba en l’afer de les escoltes no canviava en res la postura del Govern, ja que ‘no podíem permetre que es tingués el menor dubte’ sobre la Policia i que per tant ‘va ser la decisió correcta’, la de cessar-lo. Tot i això, Cinca ha afegit que ‘tant de bo es pugui arribar a dir que aquestes persones no tenen res del que amagar-se ni penedir-se’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada