Des del passat 19 de desembre, Joana Baygual Perez-Portabella és la nova presidenta de la Societat d’Autors d’Andorra en agafar el relleu de Jordi Barceló Tizón, que va esgotar el  mandat al que es va comprometre davant del Consell d’Administració de l’SDADV, substituint  l’anterior president Jordi Albà Bieto.

En aquell moment, el febrer del 2014, i després d’una etapa  inicial en l’entitat, Jordi Barceló va acceptar la presidència comprometent-se, però, fins al mes de desembre passat.

Davant d’aquest escenari, el Consell d’Administració de l’SDADV va votar a Juana Baygual Perez-Portabella com a nova presidenta de l’entitat per un mandat de 2 anys, el 19 de desembre del 2014. Juana Baygual és la representant dels artístes plàstics i fotogràfics en el Consell d’Administració de l’SDADV. 

Juana Baygual estarà acompanyada en la vicepresidència per Laura López Martí.

Joana Baygual és artista visual. De professió restauradora d’art. Màster en Anàlisis i Gestió d’Art Actual per la Universitat de Barcelona, actualment és comissària adjunta per al projecte del pavelló d’Andorra a la Biennal de Venècia del 2015. També es dedica a organitzar, des del col·lectiu Laboratori 376, esdeveniments culturals relacionats amb l’art contemporani, amb la finalitat de dinamitzar la creació contemporània a Andorra, la difusió de l’art contemporani i la visibilitat exterior dels artistes andorrans

Així mateix, tots els membres que formen el Consell d’Administració de l’SDADV han volgut agraïr la feina feta per Jordi Barceló que en els dificils inicis de la societat va tenir un paper decisiu en acceptar la presidència.

Aquesta decisió, és considerada cabdal perquè l’SDADV pugui, a dia d’avui, seguir endavant amb el seus objectius, el de salvaguardar els drets d’autor i drets veïns i el de promoure la cultura i la creació en general a Andorra.   

L’SDADV anuncia l’atorgament de les subvencions culturals i artístiques 2014/2015.

Dels 7 projectes que han optat a  les subvencions culturals i artístiques 2014/2015 que atorga l’SDADV per promoure la cultura i la creació, el Consell d’Administració de l’SDADV va decidir, en la seva  reunió del passat 19 de desembre del 2014, atorgar les següents subvencions:

– Al projecte “Tales From Behind the Mirror”, perquè es puguin dur a terme clips visuals i fotogràfics creats de forma específica per a cada composició musical que integra el projecte. Subvenció de: 2500€

– Al projecte de “Poesia Visual”, perquè es pugui realitzar un pilot i així disposar d’un suport visual per poder comercialitzar el producte audiovisual. Subvenció de: 886,86€

– Al projecte “Memòries”, perquè es pugui  fer un documental relatiu a una activitat d’intervenció social, basada en l’art teràpia destinada a la gent gran. Subvenció de: 2950€.

A banda d’aquestes subvencions, l’SDADV organitza un taller pels artistes i dissenyadors del país, per proporcionar-los les eines més adients per a  la presentació dels seus projectes professionals. Aquest taller tindrà lloc durant el cap de setmana del 31 de gener i 1 de febrer del 2015. Els interessats poden demanar informació mitjançant correu electrònic sdadv@sdadv.ad

Text: SDADV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada