venecia

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha presentat aquest dijous els detalls del pavelló i les obres que representaran el Principat d’Andorra a la 56a edició de la Biennal d’Art de Venècia, que tindrà lloc entre els dies 9 de maig i 22 de novembre del 2015. A la roda de premsa també ha participat el comissari per Andorra, Henry Périer, i el curador de l’exposició, Josep Maria Ubach.

Els artistes que representaran Andorra, Joan Xandri i Agustí Roqué, tindran com a localització el pavelló Spiazzi Castello 3865, en ple centre de Venècia. Aquest pavelló esta a 900 metres de la plaça de Sant Marc de Venècia, i també molt a prop de l’Arsenale, a 300 metres.

La 56a Biennal de Venècia té com a títol ‘All the world’s futures’, mentre que la mostra andorrana tindrà com a reclam ‘Paisatges Interiors’ / ‘Inner Landscapes’. Aquesta serà la tercera vegada que Andorra participa a aquesta important biennal d’art.

L’escultor Agustí Roqué es presenta a la Biennal amb Inside Inside, instal·lació integrada per tres peces de nova creació i realitzades a mida per a l’espai del pavelló d’Andorra. Per primera vegada, Roqué s’atreveix a introduir el vidre com a material creatiu en la seva obra. L’artista ha dissenyat les escultures com un circuit perquè el visitant explori els espais, els buits i les visions que s’hi troben.

D’altra banda, el pintor Joan Xandri presenta a la 56a Biennal de Venècia l’exposició Ànima compartida, integrada per prop de cinquanta quadres disposats al terra, que se solapen els uns amb els altres. La majoria de les pintures, originals per a aquesta exposició, són d’animals reals i imaginaris que, segons l’autor, són un vincle entre la natura i l’home. Joan Xandri proposa amb la seva obra una reflexió sobre el dret a la intimitat i el retorn als valors bàsics de l’individu davant d’un món globalitzat.

El pròxim 3 de maig la delegació andorrana es desplaçarà a Venecia per al muntatge de les instal·lacions. El 6 de maig tindrà lloc la inauguració oficial de la 56a Biennal de Venecia, oberta als professionals del món de l’art. El 8 de maig a les 18 hores serà l’acte d’inauguració del Pavelló d’Andorra, mentre que el 9 de maig tindrà lloc l’obertura de la Biennal al gran públic.

A part de la presentació de l’espai del pavelló andorrà, avui també s’ha donat a conèixer el catàleg que es presentarà a Venècia i elements publicitaris per a la promoció de l’estand andorrà.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada