Joan Vinyes – Marc Carol ho guanyen gairebé tot a Motorland

Joan Vinyes – Marc Carol van completar un excel·lent cap de setmana en el circuit de Motoland (Alcanyís). Després d’estar entre els més ràpids de la classe TCR en els entrenaments oficials, van guanyar la prova nocturna del dissabte (dia 25) vàlida per al Campionat d’Espanya de Resistència (CER). Durant la jornada següent també van guanyar la prova del CER de llarga distància (3 hores) mentre que després de la primera hora d’aquesta prova estaven situats en la tercera posició. Aquesta classificació de la primera hora era la que corresponia a la segona carrera del CER.

Així doncs, Vinyes-Carol al volant del Seat León preparat per Baporo Motorsport, a cap moment del cap de setmana van estar fora del podi del circuit aragonès.

Alcanyís va rebre el divendres (dia 24) als equips inscrits en el tercer meeting del CER 2016, amb temperatures que fregaven els 40º. Les tempestes que van afectar la zona el mateix divendres a la nit, van refrescar una mica l’ambient, durant les dues jornades de competició la climatologia va ser una mica més agradable, malgrat tot es van superar els 30º tant el dissabte com el diumenge.

Joan Vinyes va aprofitar els entrenaments lliures per asseure’s al volant d’un vehicle de competició després de més de tres mesos d’absència. El període de temps era encara mes gran, podríem parlar de mesos, que no trepitjava la pista de l’escenari aragonès.
Així doncs, el pilot andorrà s’ho va prendre amb certa calma abans de mirar els temps que marcava el cronometre. D’aquesta manera comentava la seva tornada a Motorland: “Per a mi tot ha estat molt positiu, era important agafar confiança, això no m’ha costat massa a pesar que en la primera tanda, pràcticament, no he pogut rodar a causa d’alguna bandera vermella que s’ha mostrat a la recta final de la sèrie. Hem pogut preparar material per a les carreres, en fi he acabat aquestes primeres tandes en la pista molt animat i amb ganes d’anar progressant als moments que el crono comences a funcionar”.Marc Carol ens comentava d’aquesta manera les característiques d’aquesta pista: “Sens dubte en aquest traçat has de tenir les coses clares per anar ràpid. És un traçat en el que s’agafen velocitats altes i per tant en les frenades no pots dubtar”.

Entrenaments oficials: Marc va ser el més ràpid de la classe TCR en la primera sèrie. Amb un registre de 2’01”343 és v situar darrere dels GT en la graella de sortida de la primera carrera del CER.
Joan també va lluitar per una plaça entre els millors en els segons 20’ d’entrenaments oficials. Al final va parar el crono en 2’02”021 aconseguint el tercer millor temps de la seva categoria.

Primera carrera: Carol – Vinyes van ser líders entre els TCR de principi a fi. Des de la mateixa sortida Carol va prendre el comandament de la prova i va ampliar les diferències de manera regular. Després, Joan va agafar el volant del León, i va seguir en la mateixa línia fins que a la recta final de la cursa, amb el triomf pràcticament assegurat, l’objectiu va passar a ser mantenir la mecànica.
Al final alegria en el box de Baporo Motorsport, per a Joan representava tornar a pujar a l’esglaó mes alts d’un podi després de mesos de dura recuperació, això va ser celebrat per tot l’equip.

Carrera de 3 hores: Es van repetir les mateixes sensacions, sobretot a partir del primer terç de la prova. Sobrepassada la primera hora de competició el tàndem andorrà va tornar a encapçalar la classificació, es van anar succeint les parades previstes en l’estratègia de l’equip, creuant la línia d’arribada com a guanyadors absoluts de la prova de llarga distància.

La valoració que va fer Joan en finalitzar el meeting va ser: “Sens dubte molt positiu, tot ha sortit molt bé, potser fins i tot millor de l’esperat. Malgrat no estar del tot recuperat, m’he trobat molt còmode al volant. Els pocs imprevists que s’han plantejat els he pogut solucionar sense massa problemes,… Molt satisfet de com ha anat tot a Motorland”.

Malgrat l’excel·lent resultat , Joan no es planteja en aquests moments seguir de forma regular cap campionat. L’objectiu segueix sent recuperar-se al 100% i després decidirà quina serà a línia a seguir.

Classificacions CER / Circuit de Barcelona – Catalunya.
Clase TCR.

Carrera 1: 1.-Joan Vinyes-Marc Carol (Seat León Cup) 24 voltes, 2.-Font-Salom (Seat León Cup) a 17”876, 3.-H.Arruabarrena-Aristi-Masdeu (Seat León Cup), a 22”314, 4.-Dasi-Aso-Parera (Seat León Cup) a 1v., 5.-Carbó-Sicart (Seat León Cup) a 1v.

Carrera 2: 1.-Makushin-Aicart-Makushin (Seat León Cup) 25 voltes, 2.-Font/Salom (Seat León Cup) a 11”020, 3.-Joan Vinyes-Marc Carol, a 13”000, 4.-Lepoudre-Fontes-de los Milagros (Seat León Cup) a 1v., 5.–H.Arruabarrena-Aristi-Masdeu (Seat León Cup) a 1v.

Carrera 3 hores: 1.-Joan Vinyes-Marc Carol (Seat León Cup) 86 voltes, 2.-Font-Salom (Seat León Cup) a 18”985, 3.-Makushin-Aicart-Makushin (Seat León Cup) a 22”314, 4.-H.Arruabarrena-Aristi-Masdeu (Seat León Cup) a 1 v., 5.-Hongsapan-Santhienthirakul (Seat León Cup) a 3 v.

Text i foto: Motoesport