Joan Vinyes-Jordi Mercader es queden a un pas del podi absolut del 50º Ral·li Príncep d’Astúries

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) van estar en el més alt del podi de la categoria de dues rodes motrius 2RM) fins a 1600 cc., en el lliurament de premis del 50º Ral·li Príncep d’Astúries.

Vinyes va completar el seu pas per Cangas de Narcea amb una excel·lent quarta plaça en la classificació absoluta del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt. El pilot de Suzuki solament es va veure superat pel Mini Cooper de Monzón-Deniz i els Porsche dels germans Vallejo i de l’equip asturià Palacio-Ramos.

Amb aquests resultats Vinyes-Mercader deixen Astúries amb la satisfacció d’haver tallat, per fi, la ratxa de mals resultats que els havia perseguit en les ultimes curses de l’esmentat campionat.

La primera cita asturiana de la temporada va estar marcada, sobretot durant la primera jornada, per la climatologia. Va començar el ral·li amb sol i calor en les especials però, a mesura que avançava la tarda els núvols van prendre protagonisme a més d’un fort vent a les zones més elevades del traçat. En la recta final de l’etapa, la pluja i la boira van ser els enemics a batre per part dels equips que seguien en competició.

Vinyes-Mercader van assolir en el primer lloc de la categoria de 2RM just després de la primera especial (Trones1), a més de situar-se entre els deu millors de la classificació del campionat espanyol de l’especialitat. A mesura que se succeïen els trams cronometrats les diferències van anar creixent fins a arribar al final de la primera etapa amb 26” d’avantatge sobre el seu company d’equip, Gorka Anxustegi, en aquells moments segon classificat en la categoria esmentada. A més Vinyes se situava a la quarta plaça de la classificació absoluta a 47” del Porsche de l’equip local Óscar Palacio-Agustín Ramos (Porsche 997 GT3).

En la segona etapa, Vinyes-Mercader es van mostrar més conservadors sobretot, després de sofrir una burxada en el primer pas per la segona especial del dia (El Reguerón-Adralés-Arayón). El pilot de Suzuki va salvar l’incident amb la perduda de 19” respecte als seus rivals directes, però va poder mantenir les seves posicions en les diferents classificacions.

Al final del Príncep d’Astúries 2013, Vinyes es mostrava satisfet amb el resultat, de tota manera tenir el podi absolut tan a prop i no poder pujar… Aquesta era la seva opinió: “Hem complert l’objectiu que ens havíem marcat en aquesta primera competició de l’any a Astúries. Estar una altra vegada al capdavant dels 2RM, a més de mantenir opcions fins al final per pujar al podi absolut, és una gran satisfacció. Ara intentarem seguir amb la ratxa positiva a Llanes”. Encara que, com queda dit, al final a punt va ser a punt de torçar-se el ral·li: “És cert que hem en tingut un problema amb una roda, no sé que haurà passat no hem donat cap cop … el cas és que al final hem arribat amb la roda sense aire”.

Respecte al ral·li en general, aquest era comentari de Vinyes: “En els reconeixements ja vam poder comprovar que el ral·li no seria fàcil, a més les previsions de mal temps per al dissabte a última hora es van complir amb escreix. Una llàstima les especials neutralitzades. A mi, estant en carrera, sempre m’agrada competir a pesar que les condicions siguin complicades, les neutralitzacions sempre tallen el ritme de competició. També cal reconèixer que si l’organització prendre la decisió de neutralitzar va ser per un motiu de força major”.

Dins de dues setmanes (concretament els dies 27 i 28 de setembre), l’equip Suzuki Motorsport tornarà a terres asturianes. En aquesta ocasió serà per competir en el Ral·li de Llanes, setena prova del Campionat d’Espanya de l’especialitat.

(Text i foto: Fotoesport)