Joan Vinyes i l’equip Suzuki Ibérica continuen fidels al Campionat d’Europa de Ral·lis

Joan Vinyes
Joan Vinyes. Foto: FotoEsport

Per segona temporada consecutiva Joan Vinyes-Jordi Mercader defensaran els colors de l’equip Suzuki Ibèrica, al volant d’un Suzuki Swift Rally4 S, en les proves del Campionat d’Europa de Ral·lis, dins de la categoria ara denominada ERCOpen.

 

Canvi inesperat poques hores abans d’iniciar el desplaçament

Quan tot estava previst perquè Vinyes i Mercader comencessin el seu desplaçament a terres portugueses, Mercader va donar positiu en un control de la COVID, per la qual cosa la seva presència en la present edició de la prova de FAFE és del tot impossible.

Amb la celeritat que requeria l’imprevist, Joan Vinyes va començar la cerca d’una navegant que el pogués acompanyar a terres portugueses. Després de moments d’incertesa, Claudi Ribeiro “Leites“, copilot andorrà experimentat encara que mai ha corregut amb el Joan, va ser el que es va poder organitzar i acceptar la proposta de competir a FAFE. Una vegada confirmada la presència de “Leites“, el pilot de Suzuki es mostrava satisfet: “Ara estic tranquil, tindré al meu costat a un copilot de confiança. De tota manera estic convençut que trobaré a faltar al Jordi, fa més de quinze anys que competim junts”.

 

A partir del dijous (dia 10) activitat sense descans per als participants

Com és reglamentari seran dues passades de reconeixement per cada especial, les que es podran realitzar entre les 8 i les 19 hores del dijous (dia 10) i de les 8 a les 12 hores del divendres (dia 11/10).

L’activitat per als pilots seguirà aquest mateix divendres, pilotant el vehicle amb el qual disputaran el ral·li. El freepractice, entre les 13,00 i les 14.45 hores, i el tram de qualificació (Lagoa – 3,04 km) a partir de les 15 hores.

 

El recorregut de FAFE 2022 molt semblant al de l’any passat. Les previsions diuen que la pluja també repetirà

Fa encara no sis mesos que els equips que en aquells dies disputaven l’ERC, van estar competint en les pistes de terra de la zona nord de Portugal. Amb tota seguretat, aquest és un dels motius pel qual els organitzadors, Clube

Desportos Motorizados do Porto (Demoporto), no han introduït grans canvis en l’estructura de la seva prova. El traçat total previst pels organitzadors per a l’edició 2022 del seu ral·li té un total de 783,55 km, dels quals 196,21 km, són de velocitat, repartits en 17 especials (9 diferents).

La novetat més rellevant del traçat és la recuperació del tram urbà (1,43 km) que es disputarà el divendres (dia 11), a partir de les 21.06 hores, com a inici de la primera etapa del ral·li. A partir de les 7.20 hores del dissabte (dia 12), es disputarà la continuació de la primera etapa, un bucle de 4 especials cronometrades que es disputaran dues vegades cadascuna.

El diumenge (dia 13), l’activitat dels equips se centrarà en un bucle de 4 especials, pròximes a FAFE. També es disputaran dues vegades cadascuna i la prova tornarà a tenir a l’especial denominada Lameirinha, coneguda pel mític salt de la prova, com a punt final de la competició de velocitat.

Després de gairebé tres mesos sense competir, Vinyes es mostra amb moltes ganes de situar-se al volant del Swift, aquestes eren les seves paraules abans d’iniciar el desplaçament cap a terres portugueses: “Ha estat una pretemporada en la qual semblava que no estava assegurada la nostra presència en l’europeu a causa dels canvis de reglamentació. Per sort tot es va anar solucionant de manera favorable als nostres interessos. L’únic canvi obligat pels organitzadors del certamen ha estat el de pneumàtics. Aquesta temporada haurem de portar Michelin. Cal destacar a més que, enguany tindrem com a companys en l’equip Suzuki Ibèrica a Alberto MonarriCarlos Cancela. Estic convençut que el treball de l’equip seguirà la mateixa dinàmica de l’anterior temporada.”

Per començar el Ral·li Serras de FAFE, un ral·li conegut no per això menys complicat: “És cert que serà la nostra tercera participació consecutiva en una prova de gran carisma per a tots els aficionats als ral·lis. Només cal esmentar que dins d’uns quatre mesos seran els pilots del mundial els que competeixin en aquestes pistes. No hi ha dubte que és un ral·li difícil, però m’agrada molt. Segons diuen les previsions, tornarem a tenir pluja, sobretot en els reconeixements és a dir que, una vegada més, no faltarà de res per competir en recorregut amb gran quantitat de paranys. La motivació és màxima malgrat el complicat inici, però soc optimista i crec que amb “Leites” hi haurà bon feeling, Aprofitarem les jornades prèvies per dur a terme un procés d’adaptació “exprés”.

Cal esmentar que, a partir del dimecres (dia 9) l’activitat se centrarà en les instal·lacions del Pavelló Polivalent de FAFE. En la plaça dels Màrtirs del Feixisme estarà el podi on es duran a terme les cerimònies de sortida i lliurament de trofeus al final del ral·li.

TOTES LES NOTÍCIES