Joan Vinyes: excel·lent final per a una temporada molt complicada

joan-vinyesJoan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) es van situar en la primera posició de la categoria de dues rodes motrius (2RM) i en la 6ª de la classificació absoluta en finalitzar el IV Ra·l·li de la Comunitat de Madrid – RACE, última prova del calendari del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt 2013.

Malgrat l’excel·lent resultat de Madrid, les posicions en els diferents campionats no tindran grans canvis per Vinyes, es mantindrà entre els 10 millors pilots de la classificació absoluta mentre que, després de tres anys consecutius aconseguint el títol de 2RM, en aquesta ocasió ocuparà el subcampionat de la classificació final d’aquesta categoria.

Com de costum el fred va estar present en el tancament de la temporada. Durant el cap de setmana anterior a la prova va nevar amb intensitat en la serra madrilenya deixant de color blanc els voltants de les especials que es disputaven a més altitud.

Durant el divendres (dia 22) els problemes van estar en Robledillo – La Pobla, mentre que en l’inici de la jornada següent la neu i les plaques de gel van ser el complement de l’escenari que es van trobar els equips participants en Madarquillos i Puerto de Canencia norte respectivament.

Vinyes-Mercader van seguir el guió previst a priori i van començar la prova a un ritme que els va permetre marcar el millor registre de 2RM en quatre de les cinc especials de la jornada, concretament en les dues passades per la Cabrera i Robledillo. Se li va escapar la disputada en el circuit del Jarama per 1 dècima.

Al final d’aquesta primera etapa l’equip de Suzuki Motorsport eren líders de la categoria de 2RM amb gairebé 3’ d’avantatge sobre el seu company d’equip Anxustegi-Iglesias i en la 5ª posició de la classificació absoluta, a 1’05” de Meira-Vázquez en aquells moments capdavanters del Ral•li CM – RACE.

Durant l’inici de la segona etapa, veient com estaven les condicions climatològiques i de l’asfalt, Vinyes s’ho va prendre amb més tranquil•litat, malgrat tot va marcar el millor temps en l’especial novetat del ral·li (Madarquillos) i va mantenir les diferències al capdavant de les 2RM. Aquesta va ser la tònica de la resta de la jornada, sens dubte la lluita estava en les posicions del podi absolut i Vinyes-Mercader havien d’esperar la fallada de les mecàniques, amb millors prestacions, que els precedien.

Al final, l’equip Suzuki Motorsport va poder mantenir la seva situació privilegiada al capdavant de la classificació de 2RM, però va haver de cedir davant l’embranzida d’Alvaro Muñiz que va realitzar una segona etapa impressionant.

Així doncs,Vinyes va concloure la prova del RACE amb els objectius que s’hi havia marcat, en finalitzar la primera etapa de la prova no va dubtar a afirmar que signava la cinquena posició absoluta al final del ral·li, no va poder ser però gairebé: “Sense cap dubte és una excel·lent classificació tenint en compte els rivals i el perfil de les especials que hem disputat. Són cronometrades en les quals la potència del cotxe és determinant. Estem molt contents amb el resultat, al final ens hem retrobat amb el graó més alt del podi de 2RM a més, en un traçat poc favorable al nostre Swift S1600 i amb una climatologia adversa, encara que, en aquest aspecte menys adversa del que pensàvem·. Per Vinyes, a Madrid, la prova ha tingut un desenllaç sense contratemps: “És cert, tot s’ha desenvolupat sense problemes, hem mantingut un excel·lent ritme fins que, en veure que era impossible aconseguir als rivals que ens precedien, hem intentat mantenir posicions. També és cert que poc podíem fer respecte als Porsche de Muñiz i de la Reina que al final de la primera etapa els teníem per darrere”.

Amb la disputa del Ral·li Comunitat de Madrid- RACE, Vinyes-Mercader posen el punt final a la temporada 2013 de ral·lis. Els resultats no han estat tan favorables com en edicions anteriors, malgrat tot la 6ª plaça i el triomf en les 2RM d’aquesta última cita li donen un toc optimista al final de temporada.

(Text i foto:Fotoesport)