Joan Vinyes: “Estic convençut que tornarem a Spa-Francorchamps”

Joan Vinyes i Jaime Font al volant del Cupra TCR DSG-Baporo Motorsport, van completar les 12 hores de Spa-Francorchamps en la 6a posició entre els TCR amb un total de 218 voltes al traçat belga, les mateixes que l’equip 4t classificat, l’equip danès Kawasaki Racing, i a tan sols 1 volta del podi final. Després de la densa jornada en un escenari mític del món del motor, Vinyes es mostrava molt satisfet de la seva primera participació en una prova d’aquestes característiques a Spa-Francorchamps i no va dubtar a afirmar que: Segur que tornarem.

La prova vàlida per les 24 h GT Sèries, es va disputar amb una climatologia gens habitual a la província de Lieja. Sol i temperatures agradables van acompanyar a tots els presents durant les dues jornades de competició, amb absència total de la pluja un fet difícil de creure a la zona esmentada.

Entrenaments lliures (1h30’): Tant Vinyes com Font tenien com a prioritat, en els entrenaments lliures, conèixer o recordar el traçat a part de rodar material que després utilitzarien en carrera. Font, que no havia competit mai a Spa, va estar la primera hora en pista mentre que Vinyes va aprofitar la recta final d’aquests lliures per fer memòria del seu pas per aquest traçat, la temporada 2014, en el qual va disputar un meeting de la Copa León.

En els entrenaments oficials (30’) va ser el pilot andorrà el que va estar durant la mitja hora al volant del Cupra. Va marcar un millor crono de 2’34”832, que els va situar entre els millors TCR, en concret en la quarta línia de graella de sortida dels turismes.

Les bones sensacions van continuar en els entrenaments nocturns (1h30’), en els quals es van intercanviar el volant del Cupra tots dos pilots. Vinyes, que va aconseguir un millor crono 2’39”393, comentava al final: M’ha costat baixar del cotxe, hauria continuat molt a gust.

12 hores: Va iniciar la prova Font que va superar sense problemes la dificultat que suposa el pas inicial pel revolt de la Source. A partir d’aquest instant, amb tan sols 10’ de carrera, els comissaris de pista van ensenyar per primera vegada les banderes amb el 60 al mig, el primer incident s’havia produït i els cotxes no podien superar els 60 km/h en la pista (codi 60). Recuperar la normalitat va costar gairebé 1 hora.
El tàndem Vinyes-Font, van seguir sense contratemps importants les primeres hores de competició, després de disputades les primeres 4 hores estaven situats en la 6a plaça entre els TCR. En la continuació van millorar la seva posició, van rodar en el 4t lloc, en les dues hores següents, per tornar a situar-se en un 6è lloc que aguantarien fins al final.
Durant la recta final de les 12 h, van tenir pa possibilitat d’entrar en el top5, però l’emocionant lluita amb el WV de l’equip Holmgaard Motorsport, es va decantar a favor dels pilots d’aquest equip danès.

Així doncs, en el seu debut en les 12h de Spa-Francorchamps el podi va quedar a prop (1 volta) i això és sens dubte un estímul per repetir, segons Vinyes: Marxem de Spa amb excel·lents sensacions i motivats per repetir l’experiència. Amb el que hem après en aquesta edició, tant en el coneixement del circuit com de les proves d’aquest campionat segur que es pot millorar. Aquest any ens han penalitzat diverses vegades per superar els límits de la pista … És solament un detall, cal conèixer quins criteris segueixen els organitzadors.

La propera cita que Vinyes-Font tindran amb un circuit, serà a mitjan pròxim mes de novembre (dies 10 i 11), en un escenari ben conegut per tots dos pilots, el Circuit de Barcelona – Catalunya, on es jugaran l’ésser o no ser en el CER 2018.