Joan Verdú, segon al supergegant de Copa d’Europa d’esquí de Santa Caterina

Joan Verdú és a Santa Caterina (Itàlia) a la doble cita de la Copa d’Europa de velocitat que tenia lloc aquests dies i que es tancava amb la cursa d’avui. Aquest dimecres ha estat segon a la carrera, se situa 5è en la Copa d’Europa de l’especialitat i, a més, ha millorat punts, en marcar 23.64, quan tenia 36.95.

Verdú ha marcat un crono de 1.07.19, a 0.31 del guanyador, l’austríac Andreas Ploier, que s’ha imposat amb 1.06.88. Verdú sortia amb parcials allunyats dels millors temps, amb un +0.13 al primer punt de control que el situava més enllà del 20è temps, però després remuntava posicions al segon punt amb un -0.12 que el situava ja com a millor temps. En el tercer pas intermig, però, tornava a deixar-se una mica de temps, en marcar +0.30 i ser el 15è, però la part final tornava a remuntar per a establir el crono de 1.07.19 que el deixava segon a 0.31 del primer.

El podi l’ha completat, com a tercer classificat, el també austríac Stefan Rieser, que ha acabat amb 1.07.35 de Ploier i a 0.16 de Verdú.

Amb aquesta cursa, Verdú, suma 80 punts a la classificació de Copa d’Europa de supergegant. L’andorrà és 9è a la general de la Copa d’Europa i 5è en la particular de supergegant.

A més, la carrera d’avui suposa també una millora de punts FIS: ha marcat 23.64, quan en l’actual i última llista publicada per la FIS en té 36.95.

L’andorrà viatja ara a Val d’Isère, on el dissabte disputa la Copa del Món de gegant.

Joan Verdú, esquiador: “Avui, molt bon dia fent segon a la Copa d’Europa. La idea era entrenar i competir per a preparar els Mundials. Fer aquest resultat d’avui és una gran notícia, demostra el nivell que tinc en velocitat. Estic molt content, perquè a més a més ahir va ser un dia una mica complicat perquè no vaig poder acabar la mànega, però tot i així m’he refet molt bé de cara a avui”.

“Estic molt orgullós de l’equip, que ha fet una feina increïble, estan tots a “tope” i estic molt agraït de tota la feina que s’està fent al meu voltant, i jo feliç de poder compensar-ho amb resultats com aquests. Seguim, dissabte a Val d’Isère Copa del Món i a donar-ho tot”.

De la seva banda, l’entrenador Juan Lago manifestava que “l’anàlisi d’avui dimecres és bastant positiu. Primer podi de supergegant en Copa d’Europa per a ell. Una mica era l’objectiu d’aquest any, intentar quadrar dos resultats en Copa d’Europa per a poder iniciar Copa del Món en aquesta disciplina el pròxim any. Hem pogut fer un parell de blocs d’entrenament curts però bastant bons, i al final han pagat la pena perquè al final obtenim aquest resultat que és el que estem buscant”.

Respecte a la temporada, el tècnic, afegia “jo sempre dic que no és com comença, sinó com acaba i quan les coses estan fent-se bé les coses acaben sortint. Després dels primers dies, realment teníem ganes d’un bon resultat i aquí el tenim, i vull agrair moltíssim a tot l’equip i a tot l’staff, a Pol, Damià, Andrea, Roger, a la Federació que ens dona tot el suport per a arribar fins a dalt. Al final l’esportista també treballa bé i treballa dur”.

TOTES LES NOTÍCIES