Joan Samarra Naudi es querella contra Jordi Cinca a Espanya per apropiació indeguda

L´expresident i fundador de l´empresa Orfund, Joan Samarra Naudi, va presentar aquest divendres al jutjat de guàrdia de Barcelona una querella contra el ministre Jordi Cinca i contra Manuel Terren, als quals acusa d’administració deslleial i apropiació indeguda.

Segons la querella, quan Cinca treballava per Orfund va crear una trama empresarial i bancària amb la intenció de desviar pel seu benefici quantitats de lingots d´or i diamants al marge de l´empresa. Això ho hauria fet amb la col·laboració necessària de Manuel Terren.

Segons han confirmat a RTVA des del bufet Elpidio Silva de Barcelona, que representa Joan Samarra Naudi, la querella acusa Cinca d´utilitzar la infraestructura d´Orfund per desviar or i fer negocis al marge de l´empresa, de la qual Cinca va arribar a controlar el 10%. Per tot això Joan Samarra Naudi l’acusa d´administració deslleial amb concurs i d´apropiació indeguda.

Aquests fets segons s´argumenta la querella, van propiciar la fallida d´Orfund. El demandant aporta documents que presumptament demostren que Cinca i homes de la seva confiança van fer un mínim de 13 viatges entre els anys 1997 i 1999 des de Barcelona fins a Andorra transportant or en lingots per a Orfund. En total, i sempre segons la versió de la part demandant, haurien sortit de Barcelona 96 lingots d´or que procedien d´Abidjan, a Costa d´Ivori, però tan sols van arribar a la seu d´Orfund 66.

La querella adjunta documentació comptable de les operacions firmada per Manuel Terren Parcerisas, en aquells moments director de NACI, S.A., una filial d´Orfund. En cada operació sortien d´Abidjan un determinat nombre de lingots, que posteriorment recollia Cinca a Barcelona per traslladar-los a Andorra, però arribaven menys material del que s´havia enviat des de Costa d´Ivori.

4 comentaris

  1. L’ambició sense límit i la manca d’honestedat del personatge no és cosa nova entre la gran majoria de la gent

  2. Este tiene una jeta que no puede con ella. No sé cómo no se le cae la cara de vergüenza. Encima se queda en su cargo como si nada. Sí señor Cinca el pueblo andorrano quiere que dimita. Se lo digo en castellano porque la información en catalán no la entiende. Y lo trato por usted por educación. Para mí una persona que por engordar su cuenta corriente financia una guerra (lo que implica matar a personas indirectamente) no merece respeto.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.