Joan Obiols presenta el llibre ‘El Pallars Jussà, el gran mar geològic’

Ja han passat 30 anys des que Joan Obiols va iniciar el seu primer viatge pel Pirineu i en fa 28 que va presentar Esvorancs, el primer llibre de la col·lecció “El Pirineu i la poesia de la història”. Des d’aleshores, la seva feina ha estat impressionant: tots els pobles del Pirineu recorreguts, més de mil tres-centes entrevistes, nou llibres publicats i nou més a punt de caramel.

Ara ha encetat un nou viatge, el “Viatge Universal pel Pirineu”, una col·lecció que constarà de 10 volums, dels quals cinc ja han estat editats. El darrer, el que fa cinc, acaba d’aparèixer i està dedicat al Pallars Jussà, amb el títol El Pallars Jussà, el gran mar geològic.

La presentació del llibre El Pallars Jussà, el gran mar geològic tindrà lloc el 12 de juliol a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell a les 8 del vespre. Una vegada finalitzat l’acte, s’oferirà als assistents una exposició i degustació gratuïta de ratafia dels raiers de Licors Portet de la Pobla de Segur.

La col·lecció està coeditada per dues editorials pirinenques, Editorial Andorra i Edicions Salòria, dues petites empreses culturals, una d’elles, Andorra, amb una llarga trajectòria i l’altra, Salòria, molt més jove. Totes dues, a banda i banda de la frontera, des d’Andorra i des de la Seu, estan treballant de valent per difondre l’obra dels autors pirinencs. La col·lecció de Joan Obiols ha estat una magnífica ocasió per treballar plegades, en una mena d’UTE, unió temporal d’empreses de les que s’estila per a obres de grans infraestructures.