El proper dimecres 14 de juny es presentarà a Andorra la Vella el llibre “Vers una ecologia integral”, que resumeix les ponències del Dr. Lluc Torcal, el Dr. Josep M. Mallarach i el Dr. Francesc Torralba en la Càtedra de Pensament Cristià  que es va celebrar el juliol passat a Sant Julià de Lòria.

L’acte de presentació, que se celebrarà a les 20:00h a la Casa de l’Església de Santa Maria del Fener,  estarà presidit per. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra. Joan Massa, ex- Secretari general dels Serveis del Copríncep Episcopal en farà la introducció i l’anàlisi del llibre aportant la seva visió sobre les propostes que s’hi fan. Hi serà present el Dr. Francesc Torralba, director de la Càtedra de Pensament Cristià i professor de la Universitat Ramon Llull.

Els autors consideren que la Terra està exigint un canvi de paradigma, una transformació de la nostra manera d’interaccionar amb ella. Demana una conversió ecològica profunda, un canvi de hàbits de producció i de consum. El model de progrés basat en la tecnocràcia i un mode d’utilitarisme ha arribat al col·lapse i cal ser creatius i respectuosos amb la vida. “Els autors aporten la seva interpretació de l’Encíclica del Sant Pare en favor de l’ecologia humana, social i vers la natura, “Laudato Si”.

En l’acte també es presentarà la Càtedra de Pensament Cristià d’aquest any, que se celebrarà el 1 de juliol a Sant Julià de Lòria, i que estarà centrada en “L’humanisme europeu: les nostres arrels”. Hi participaran el Dr. Gabriel Magalhaes, professor de literatura de la Universitat de Beira Interior i el Dr. Gabriel Amengual, professor de filosofia de la Universitat de les Illes Balears, a més del Dr. Francesc Torralba. Minuts abans de començar Joan Massa i Francesc Torralba disposaran d’una estona per atendre els mitjans que ho desitgin.

Bisbat d’Urgell